Quantcast
Kapat
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Kategoriler
    Filtreler
    Ayarlar
    Arama
    RSS

    Blog

    Soğuk Mevsimlerde Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır?
    0 Soğuk Mevsimlerde Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır?
    Bu yazı, soğuk mevsimlerde enerji tasarrufu sağlamak için kullanılabilecek ipuçlarına odaklanmaktadır. Ev sahipleri, sıcaklık kontrolü, aydınlatma, izolasyon ve daha birçok konuda pratik öneriler alarak enerji faturalarını düşürerek bütçelerini koruyabilirler.
    Tatile Çıkmadan Evinizde Enerji Tüketimini Azaltmanın 5 Yolu
    0 Tatile Çıkmadan Evinizde Enerji Tüketimini Azaltmanın 5 Yolu
    Tatile gitmek için kapıdan dışarı çıkmadan önce eviniz için de “Tatil Modu”nu açmayı unutmayın. Birkaç kolay adım sizi gereksiz enerji maliyetlerinden kurtarabilir.
    Avrupa Enerji Krizinde Güneş’in Rolü
    0 Avrupa Enerji Krizinde Güneş’in Rolü
    Yaklaşık bir yıldır ziyadesiyle hissettiren enerji krizini ve iklim değişikliği problemini önlemek adına Avrupa’nın Güneş’i bir enstrüman olarak nasıl ve ne kadar kullandığını bu yazımızda irdeleyerek; neden Güneş’in bu krizi aşmamız için elimizdeki en büyük güç olduğunu anlatmaya çalışacağız.
    Solar Sistemler Evlerin Değerlerini Arttırır mı?
    0 Solar Sistemler Evlerin Değerlerini Arttırır mı?
    Solar sistemlerin, kurulduğu evin değerini ne kadar arttırdığı en çok merak edilen soruların başında gelir. Bunu hesaplamak mümkündür çünkü solar sistemlerin değerinin biçilmesinin iki yolu vardır. Birincisi, bankaların güneş enerjisi üreten bir varlığı nasıl değerlendirdiğidir. İkincisi, tüketicilerin veya evin sonraki sahiplerinin güneş enerjisi üreten varlığı nasıl değerlendirdiğidir.
    Hiperion: Maksimum Solar Güç
    0 Hiperion: Maksimum Solar Güç
    Bu yazımızda “Maksimum Solar Güç” sloganıyla 2016’da faaliyetlerine başlayan, 10 ülkeden 16 ortak kuruluşun katıldığı konsorsiyum olan “Hiperion” projesini inceleyeceğiz. Hiperion projesi 2019’da başlamış, proje süresi 4 yıl olarak belirlenmiştir. Projenin bütçesi 13.534.524 eurodur ve projede 1236 insan çalışmıştır.
    Sürdürülebilir Güneş Enerjisine Ulaşılması Garantisi -AB
    0 Sürdürülebilir Güneş Enerjisine Ulaşılması Garantisi -AB
    AB, güneş enerjisi ürünlerinin büyük çoğunluğunu ithal etmektedir. Hatta panel ithalatının %75’i bir ülkeden olmak üzere toplamda 8 milyar euroluk panel ithalatı gerçekleşir. Bu tür arz yoğunluğu seviyesi göz önüne alındığında, AB ülkelerinin üretim kapasitesinin artırılmaması AB’nin elini zayıflatır. AB güneş enerjisi değer zincirini, özellikle üretim aşamasında, canlı yenilikçiliği ve rekabetçi pazarının desteğiyle genişletmek, istihdam ve katma değer yaratırken sektörün dayanıklılığını güçlendirecektir.
    1 kW Kaç Watt Ediyor?
    0 1 kW Kaç Watt Ediyor?

    1 kW Kaç Watt Eder?

    1 kw kaç watt ediyor? 1 kilowattın karşılığı 1000 watt enerjiye eş değerdir. Günlük hayatta kullandığımız cihazlar üzerinde yer alan tüketim verileri 1 saat içinde tükettikleri enerjiyi göstermektedir. Örneğin A++ buzdolapları 1 saatte yaklaşık 21 watt elektrik harcar. Bu da 1 günde 504 watt elektrik tükettiğini göstermektedir. Yani 1 kW ile 1 günde 2 adet A++ buzdolabının çalışması sağlanabilmektedir.

    kW Watt'a Nasıl Dönüştürülür?

    En basit anlatımıyla 1kW = 1000W şeklinde dönüşüm sağlanır. Örneğin aşağıdaki görsel için; 260,5 kW kaç Watt eder? sorusuna 260,5 x 1000 = 260500 Watt şeklinde yanıt verilir.

    1 kW Kaç Watt?

    kW Watt'a Dönüştürme Formülü Nedir?

    P(W) = 1000 ⋅ P(kW) formülü ile dönüşümlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

    1 kw kaç watt?

    Kw - Watt Dönüşüm Tablosu

    Güç (Kilowatt)Güç (Watt)
    0 kW0 W
    0.001 kW1 W
    0.01 kW10 W
    0.1 kW100 W
    1 kW1000 W
    10 kW10000 W
    100 kW100000 W
    1000 kW1000000 W

    EPDK tarafından onaylanan ve 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren uygulanacak faaliyet bazlı tarifeler kapsamında tek terimli tek zamanlı mesken kullanıcıları için ek bedeller* hesaplamaya dahil edilmezse 1 kW elektriğin birim fiyatı meskenler için 240 kWh'a kadar 1,74 TL  ticarethaneler için bu fiyat  3,34 TL olarak belirlenmiştir.. Sanayi aboneleri için ise bu fiyat 4,63 TL'dir. Bu fiyatlar çıplak elektrik fiyatlarını yansıtmakta olup aşağıda belirtilen vergi ve fonlarla bu fiyatlar daha da artmaktadır. 1 Temmuz 2021 de mesken kullanıcısının çıplak elektrik fiyatı 40 kuruş , ticarethane için 59 kuruş, sanayi için 54 kuruştu 1 Temmuz 2021 itibariyla de bir önceki döneme bakıldığında elektrik çıplak fiyatına %435 den fazla zam gelmiştir. Daha detaylı ve güncel bilgi için 1 kW Kaç TL yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

    Türkiye’de yaklaşık olarak 20’den fazla elektrik dağıtım şirketi bulunmaktadır. Dağıtım şirketleri üretilen elektrik enerjisinin iletim ve dağıtımdan sorumlu firmalardır. Evler, iş yerleri ve sanayi kuruluşları gibi elektrik tüketimine ihtiyaç duyulan her noktaya elektriğin ulaşmasını sağlamaktadırlar.

    Elektrik faturalarında yer alan birim fiyat elektriğin çıplak fiyatı ve dağıtım bedelinin toplamını yansıtmaktadır. Mesken için örnek verecek olursak birim fiyat bu 2 değerin toplamı olan 1,74 kuruş şeklindedir. Örneğin 375 TL gelen bir elektrik faturasında fatura okuma dönemi boyunca tüketilen enerji 255 kWh olsun. Bu rakam ile elektrik birim fiyatını çarptığımızda (200x1,74) 348 TL elektrik faturasında yazan kdv, vergi ve fonlar hariç fiyatı göstermektedir. %18 KDV ve yaklaşık %5'lik bir vergi ve fonlarla elektrik faturası 375 TL olmaktadır. 21 günlük bir okuma dönemine sahip olduğunu varsaydığımız bu fatura içinde tüketim 255kWh’i 21’e böldüğümüzde (200/21) = 9.5 kWh/gün faturada yer alan ortalama tüketim verisine ulaşılmaktadır.

    *KDV, elektrik ve havagazı tüketim vergisi, dağıtım bedeli, enerji fonu, TRT payı gibi çeşitli tutarlar 

    KiloWatt değerini Watt'a dönüştürmek için

    Watt (W): -

    Watt degerini KiloWatt'a dönüştürmek için

    KiloWatt (KW): -

    Enerji Krizine Avrupa Birliği'nin Çözümü
    0 Enerji Krizine Avrupa Birliği'nin Çözümü
    En güçlü yenilenebilir enerji kaynağı olan Güneş’e yönelime dair AB Güneş Stratejisi’ni (EU Solar Strategy) açıklandı. Bu raporun anlaşılması, Türkiye’nin aday üye ülke statüsünde de olmasından ötürü bu plan; ülkemizin “Geleceği Yakalamak“ vizyonu gereği çok önemlidir. Bu nedenle raporun detaylı incelemesinin yapılacağı yazı dizisini sizler için hazırladık. Yazı dizimizin ilk yazısında AB Güneş Stratejisi’nin ana fikirlerinden olan “Güneş Enerjisinin Yayılımını Hızlandırma” ’nın hayata geçirilmesi için alınması planlanan aksiyonları inceleyeceğiz.
    Güneş Enerjisi Sistemi Kurmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
    0 Güneş Enerjisi Sistemi Kurmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
    Güneş enerjisine geçiş yapmak büyük bir yatırım, fakat yararları düşünüldüğünde kesinlikle buna değen bir tercih. Kim ömür boyu sürdürülebilir enerjiyi kullanmak istemez ki? Günümüzde, birçok kişi yenilenebilir enerjinin önemini fark etmektedir. Bu durum solar sistemlerin kurulmasında daha cazip finansal şartların ortaya çıkmasına sebeptir.
    Güneş Panelleri Bulutlu Günlerde Çalışır Mı?
    0 Güneş Panelleri Bulutlu Günlerde Çalışır Mı?
    Güneş panellerinin bulutlu günlerde çalıştığını söylemek mümkündür. Fotovoltaik güneş hücreleri ışık kısmen engellendiğinde veya bulutlar tarafından yansıtıldığında da enerji üretmektedir. Ancak panellerinizin kapalı havalarda ne kadar enerji üretebileceğini saptarken ele almamız gereken birkaç şey vardır.