Quantcast
Kapat
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Kategoriler
    Filtreler
    Ayarlar
    Arama

    Kategori:Off-Grid (Şebeke Bağlantısız) Sistemler

    Olarak görüntüle Kafes Liste
    Sırala

    SolarAVM 11 kw inverter ile 10 kwh depolamalı Off-Grid Paket

    138.861,00 TL 146.853,00 TL
    TommaTech 11 kW Inverter ile 2 Adet ASPİLSAN Telekomünikasyon 48 V 100 Ah Lityum Batarya ürünleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilir ve en uygun fiyatlardan satın alabilirsiniz.

    SolarAVM TommaTech 11 kW İnverter + 48V 50Ah LiFePO4 Lityum Batarya

    176.915,05 TL
    SolarAVM TommaTech 11 kW İnverter + 48V 50Ah LiFePO4 Lityum Batarya ürünleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilir ve uygun fiyatlardan satın alabilirsiniz.

    SolarAVM TommaTech 7.2kW İnverter + 48V 50Ah LiFePO4 Lityum Batarya

    137.668,14 TL
    SolarAVM TommaTech 7.2kW İnverter + 48V 50Ah LiFePO4 Lityum Batarya ürünleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilir ve en uygun fiyatlardan satın alabilirsiniz.

    TommaTech 11 kW Inverter ve TommaTech 10,24 kw/h Depolama Solar Paket sistem

    146.253,60 TL 147.852,00 TL
    TommaTech 11 kW Inverter + TommaTech Modular Serisi 51.2V 100AH LFP Lityum Batarya +TT Rack/Moduler Seri Güç Kablosu Seti 1.5m ürünleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilir ve en uygun fiyatlardan satın alabilirsiniz.

    600 Watt Solar Paket Off Grid Güneş Enerji Sistemi

    35.228,74 TL
    Elektrik Şebeke Bağlantısı olmayan yerlerde Off grid 600 Watt Güneş Enerji Sistemi kullanarak Mini buzdolabı, aydınlatma ve şarj gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Solar paket fiyatları ve içeriği ile ilgili geniş bilgi almak için sayfamızı inceleyebilir, ürünü uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

    1 kW Solar Paket Off Grid Güneş Enerji Sistemi

    52.996,95 TL
    1 kW Off grid Güneş Enerji Sistemi ile gerekli olan ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Solar paket fiyatları ve içeriği ile ilgili geniş bilgi almak için sayfamızı inceleyebilir, ürünü uygun fiyatlarla satın alabilir, özel proje fiyatlarından yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    2 kW Solar Paket Off Grid Güneş Enerji Sistemi

    90.611,30 TL
    2 kW Solar Paket Off Grid Güneş Enerji Sistemi paket fiyatları ve içeriği ile ilgili geniş bilgi almak için sayfamızı inceleyebilir, ürünü uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

    3 kW off-grid deneme paketi

    134.315,23 TL 142.657,20 TL
    3 kW off-grid deneme paketi

    3 kW Solar Paket Off Grid Güneş Enerji Sistemi

    134.315,23 TL 142.657,20 TL
    3 kW Solar Paket Off Grid Güneş Enerji Sistemi fiyatları ve içeriği ile ilgili geniş bilgi almak için sayfamızı inceleyebilir, ürünü uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

    5 kW Solar Paket Off Grid Güneş Enerji Sistemi

    229.450,32 TL 238.561,20 TL
    Off grid 5 kW Akülü Güneş Enerji Sistemi normal bir buzdolabı, televizyon, aydınlatma çamaşır, bulaşık makinesi çalıştırma ve kısa süreli ve uygun güçlerde motor çalıştırma ve şarj gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Solar paket fiyatları ve içeriği ile ilgili geniş bilgi almak için sayfamızı inceleyebilir, ürünü uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

    2 Panel(170Wp) 3KWE Off-Grid(24V) Solar Paket

    68.117,56 TL
    2 Panel(170Wp) 3KWE Off-Grid(24V) Solar Paket ile rahatlıkla elektrik üretebilir ve elektrik ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

    4 Panel(170Wp) 3KWE Off-Grid(24V) Solar Paket

    97.615,10 TL
    4 Panel(170Wp) 3KWE Off-Grid(24V) Solar Paket ile rahatlıkla elektrik üretebilir ve elektrik ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

    Off-Grid (Şebeke Bağlantısız) Sistemler

    Off grid güneş enerji sistemi, elektrik şebekesinden bağımsız tüm elektrik enerji ihtiyaçlarınızı güneş enerjisinden karşılamak anlamına gelir. Bunu mümkün kılmak için, bir enerji depolama sistemi ile eşleştirilmiş bir güneş enerjisi sistemi kurmanız gerekir.

    Off grid bir güneş sistemi kurmak, geniş alan gereksinimleri ve aşırı maliyetleri nedeniyle bir zamanlar uç bir kavramdı. Ancak son on yılda güneş enerjisi teknolojisindeki gelişmeler, güneş ekipmanlarını daha verimli ve daha ucuz hale getirerek onları daha erişilebilir hale getirdi.  Karavanları ve kır ve bağ evleri gibi tamamen şebeke dışı güneş sistemleriyle çalışan sistemleri görmek artık oldukça yaygın rastlanılan bir durum.

    Kendiniz için Off grid bir güneş sistemi satın almayı düşünüyorsanız, doğru yere geldiniz. Bu yazıda, satın almadan önce şebeke dışı güneş sistemleri hakkında bilmeniz gerekenlerle birlikte off grid bir güneş sisteminin sizin için uygun olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacağız ve ihtiyaçlarınız için doğru sistemi nasıl satın alacağınızı söyleyeceğiz.

    off grid sistem

    Bu sayfada;

    Şebeke dışı güneş sistemi nedir?
    Off grid sistem niçin kullanır?
    Off grid sistemin Ekipman gereksinimleri nelerdir?
    Off grid sistemin projelendirilmesi
    Off grid güneş enerjisi maliyetleri
    Böyle bir sistem nereden alınır?
    Off grid sistemin avantajları
    Off grid sistemin dezavantajları
    Şebeke dışı (off grid) güneş enerjisi sistemi sizin için uygun mu?

    Sorularına cevap bulacaksınız. 

    Şebeke dışı (Off grid) güneş enerji sistemi nedir?

    Birçok insan "şebeke dışı güneş enerjisi" sözünü duyduğunda sadece güneş panellerini düşünür, gerçek şu ki, çalışan bir off grid güneş enerji sistemi elde etmek için diğer birçok bileşeni eklemeniz gerekir.

    Tam bağımsız bir şebeke dışı güneş sistemi, elektrik enerjisinin tüketim yerinde güneş enerjisi üretmek, depolamak ve gerekli zamanda kullanmak için gerekli tüm ekipmanlara sahip olan bir sistemdir. Off grid güneş sistemleri herhangi bir dış güç kaynağına bağlantı olmadan çalıştığından, "bağımsız güneş enerjisi sistemleri" olarak da adlandırılırlar.

    Daha yaygın şebekeye bağlı on grid güneş sistemi gibi diğer güneş kurulumlarının aksine, off grid sistemler, güneş olmadığında güç sağlamak için pillerine (Solar jel akü veya LiFePO4 lityum akülerine) güvenir.

    Bununla birlikte piller, eşleştirildikleri güneş panellerinden çok daha fazla maliyetlidir . Şebeke dışı güneş sistemlerinde elektrik enerjisini depolama ihtiyacı, onları şebekeye bağlı güneş sistemlerinden çok daha pahalı hale getirir.

    Şebeke dışı güneş enerjisinin farklı kullanım alanları nelerdir?

    Güneş enerjisinin bir enerji kaynağı olarak en büyük avantajlarından biri ölçeklenebilirliği ve modülerliğidir, bu da bir sistemin bileşenlerinin esneklik ve kullanım çeşitliliği için ayrılabileceği ve yeniden birleştirilebileceği parca eksiltilebileceği ve artırabileceği sistemlerdir.

    Her seviyede çalışır, güneş telefonu şarj cihazlarıgibi küçük cihazlardan bir fabrikaya güç sağlayan bir sisteme kadar.

    İşte off-grid güneş enerjisinin en yaygın uygulamalarından bazıları:

    Taşınabilir telefon veya tablet şarj cihazına şarj sağlama
    Karavan tekne gibi bağımsız cihazlarda ilave güç kullanımı
    Küçük kabinler için elektrik üretmek
    Enerji tasarruflu küçük evlere elektrik sağlama
    Şehir şebekesine uzak evlerinize veya işyerinize güç sağlama

    Bu arada off grid güneş sistemlerinin şebeke gücüne kolay erişimin olduğu yerlerde en azından maliyet açısından mantıklı olmadığını belirtmek gerekir:  Örneğin bir şehirde, kasabadaki bir evde bir eve güç sağlamak isteyen durumlar.

    Bu sizseniz, bölgenizdeki güneş enerjisinin ekonomisine bağlı olarak şebekeye bağlı veya hibrit bir güneş paneli sistemini tercih ederek veya hatta sadece şebeke gücüne bağlı kalarak çok daha fazla tasarruf edebilirsiniz.

    Off grid güneş enerji sistemi hangi ekipmanı gerektirir?

    İşte çalışan bir şebeke dışı güneş sistemi için gerekli tüm ekipmanların bir listesi:

    Güneş panelleri
    Güneş enerjisi şarj kontrolörü
    Güneş enerji inverterleri
    Solar Jel Akü veya LiFePO4 Akü sistemleri
    Montaj ve solar taşıyıcı sistemler (Konstrüksiyon)
    Kablolama
    Birleşim kutuları

    Güneş dizisinden gelen elektrik şarj kontrolörüne akar - oradan depolama için aküye veya eve güç sağlamak için DC-AC dönüştürücüye (diğer adıyla invertör) gönderilir. Akıllı inverter dediğimiz inverter türlerinde sarj kontrol cihazı ve inverter bütünleşik olabilir.

    Off Grid bir güneş enerji sistemi nasıl boyutlandırılır?

    İhtiyacınız olan sistemin boyutuna karar vermek, şebeke dışı bir güneş sistemi kurmak söz konusu olduğunda erkenden araştımaya başlamak ve doğru kanllardan bilgi edinmeye çalışmak kesinlikle çok önemli bir adımdır.

    İhtiyacınız olan ekipmanın türünü, kurulumun ne kadar çalışma ve süreyi içereceğini ve elbette projenin toplam maliyeti bu yatırımı etkileyecektir. Güneş enerjisi sisteminin kurulum boyutları, sistemin sağlaması gereken güç miktarına dayanır.

    İhtiyacınız olan sayıyı bulmanın iki farklı yolu vardır ve bunlar şunlara dayanır:

    • Geçerli elektrik kullanımınız
    • Yük değerlendirmesi (Tüketim miktarınız ve tüketim zamanları) 

    Güneş enerjisi kurulumunda sistemin boyutunu kullanıma göre hesaplama

    Amacınız şebekeye balı bir sistemden şebeke dışı bir güneş enerji sistemine geçerken mevcut yaşam tarzınızı korumaksa bu seçeneği kullanabilirsiniz. Bunu yapmak ve kilowatt saat (kWh) cinsinden elektrik kullanımınızı belirlemek için aylık elektrik faturalarınıza başvurabilirsiniz.

    Daha sonra bu büyüklükteki bir şebeke dışı sistemi boyutlandırabilirsiniz, ancak verimli bir çalışmaya izin vermek için ihtiyacınız olandan %10-20 oranında büyük bir sistem tasarlamanız doğru olacaktır.

    Güneş enerjisi kurulumunda yük değerledirmesini esas alma

    İkinci seçenek, ne kadar güce ihtiyacınız olduğunu belirlemek için tam bir yük değerlendirmesi yapmaktır.

    1. Toplam elektrik kullanım ihtiyaçlarını hesaplayın: Kullanmayı planladığınız tüm cihazları ve her birini kaç saat kullanacağınızı listeleyerek başlayın. Bu, her cihazın güç tüketimini ve bir gün boyunca toplam güç tüketiminizi hesaplamanıza olanak tanır.

    Bir günde kaç kWh kullanacağınızı bilmek, güneş paneli dizinizi ve güneş pili depolama alanını boyuta katacağınızda size izin verecektir.

    2. Anlık yük gereksinimlerini hesaplayın

    Ayrıca, aynı anda kaç cihaz çalıştırabileceğinizi de hesaplamanız gerekir. Bu, inverteri düzgün bir şekilde boyutlamak için bilmeniz gereken anlık watt gereksinimlerini hesaplamanıza yardımcı olacaktır (invertör AC yüklerini çalıştırır).

    3. Pil depolama kapasitesine karar verin
    Daha sonra, ne kadar enerji depolama istediğinize karar vermeniz gerekir. Kullanımı sadece bir gün için mi yoksa daha fazla yedekleme kapasitesine sahip olmak mı istiyorsunuz?

    Güneş pili yedekleme söz konusu olduğunda, sürekli kullanılacak bir evde kural; genellikle yılın en yüksek kullanım süresi boyunca en az 2 günlük kullanımı kapsayacak kadar pil kapasitesi istemenizdir.

    4. Adım 1-3'ten numaranızın etrafında bir sistem tasarlayın
    Bu üç önemli bileşenin (güneş panelleri, invertör ve pil depolama) boyutlarını bulmak genellikle güneş ekipmanı satıcılarının sizin için eksiksiz bir şebeke dışı kiti özelleştirmeleri için yeterli bilgidir. Bu konda solaravm olarak her zaman size yardımcı olmaya hazırız.

    Şebeke dışı bir güneş sisteminin maliyeti nedir?

    Şebeke dışı off grid güneş enerji sistemlerin fiyatları yaklaşık kW başına 1250 USD ile 5000 USD arasında değişmektedir. Bunun nedeni, şebeke dışı güneş enerjisinin çok çeşitli uygulamalara sahip olmasıdır.

    Özellikle tüm bir eve güç sağlayan şebeke dışı güneş kitleri hakkında konuşursak, kullanılan ekipmanların menşeleri, kaliteleri, piyasada bilinirliği ve tercihlerinize göre fiyatlar 1200 ila 5000 dolar arasında değişir. 

    Belirtilen maliyetlerin sadece şebeke dışı güneş paneli kitleri, yani sadece ekipman için olduğunu lütfen unutmayın. Kurulum için profesyonel bir güneş enerjisi şirketi kullanıyorsanız, işçilik için ek ücretler olacaktır; izin ve bir takım gereksinimleri için bazı ekstra maliyetler olabilir.

    Pil türünün maliyet üzerindeki etkisi

    LiFePO4 türü Lityum tabanlı pillerin ilk yatırım bedelleri Solar Jel akülere göre daha yüksektir. Buna karşın çok daha uzun döngü sayısı ve daha küçük alanda daha yüksek güçler sunabilirler. Bütçeniz yeterli ise LiFePO4 bir sistemle başlamak son derece akıllıca olacaktır. Sizin için önemli olan ilk yatırım masrafının düşük olması ise tercihinizi solar jel akülerden yana kullanabilirsiniz. 

    Anahtar teslimi güneş enerji sistemleri kuruyor musunuz?

    Küçük ve taşınabilir şebeke dışı güneş sistemleri için en iyi sistem hangisidir?

    Kamp yaparken veya KARAVAN kullanırken taşınabilir güneş enerjisi arayan insanlar için esnek güneş panelleri kullanmak iyi bir çözüm olabilir.

    Ancak, şimdi piyasada birçok marka var, birçoğu çok daha düşük ve çok farklı fiyatlarla satılmaktadır. Satın almadan www.solaravm.com sitemizdeki ürünleri, ve garanti ayrıntılarını kontrol etmeyi unutmayın.

    Şebeke dışı güneş enerjisinin avantajları

    Türkiye de bilinenden çok daha fazla evin enerji ihtiyaçları için off grid güç kaynaklarını kullandığına inanılıyor.

    İşte Türkiye de insanların gözden uzak yaşamayı seçmesinin birkaç nedeni.

    Şebekeden bağımsızlık; Bu, insanların şebeke dışı güneşle ilgilenmesinin birincil nedenidir. Şebekeye bağlandığınızda, tüm enerji ihtiyacınız için harici bir tedarikçiye ( elektrik dağıtım şirketine) bağımlı olursunuz. Şebeke kapandığında, güç kaynağınız da kapanır. Bu bağımlılık, elektrik kesintilerinden muzdarip olanların kanıtlayabileceği gibi, kesinti ve elektrik kesintileri ile uraşana kadar büyük bir sorun gibi görünmez. Oluştuğunda ise her insanın aklından off grid bir güneş enerji sistemi kurmak geçebilir.

    Çevreye duyarlılık ; off grid güneş enerji sistemi karbon salınımını azaltır. Şebekeden sağlanan elektriğin çoğu fosil yakıtların yakılmasından geldiğinden, yenilenebilir kaynaklar (güneş, rüzgar, hidro) yoluyla kendi gücünüzü üretmek karbon ayak izinizi büyük ölçüde azaltır.

    Enerji tüketimine daha duyarlı bir yaşam tarzını teşvik eder; Şebekeye bağlandığınızda, güç tüketim alışkanlıklarınızdan habersiz olmak kolaydır - elektrik tüketirsiniz, faturayı geldiğinde ödersiniz, hepsi bu. Elektriğin geldiği ve kullanıldığı yerden bağlantınızı keser. Güç söz konusu olduğunda tavrınız şebeke dışına çıktığınızda tamamen değişir. Elektriğinizin bitmemesini sağlamak için enerji üretiminizi yakından takip etmek ve ayrıca enerji tüketiminizi yeniden değerlendirmek ve rasyonalize etmek zorunda kalacaksınız.

    Bazen uygulanabilir tek seçenek off grid güneş enerjisi kullanmaktır

    Gerçekten uzak bir yerdeki bir binaya güç sağlamak istediğinizde - diyelim ki ormanda bir av kulübesi - bağlanacak bir şebeke olmaması muhtemeldir. Bu tere elektrik enerjisi balatmak için dağıtım şirketi ile irtibata geçerseniz, muhtemelen kapsama alanlarının dışında olduğunuzu söyleyeceklerdir. Alternatif olarak, sizi şebekeye bağlamak için kabloyu döşemeyi önerebilir, ancak astronomik maliyetleri karşılamanızı talep edebilirler. Bu da kendi elektriinizi üretmeniz gerekeceği anlamına geliyor. Yedek jeneratör kullanabilirsiniz, ancak hidroelektrik ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji çoğu yerde mevcut değilken, bunun için yakıt pahalıdır. Bu, güneşi şebeke dışı güç için tek pratik seçenek olarak bırakır. Bakımının son derece kolay olması ve hareketli parçalarının çok az olması güneş enerji sistemini diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına göre daha cazip kılmaktadır. 

    Şebeke dışı güneş enerjisinin dezavantajları

    Bazı büyük faydalara rağmen, insanların büyük çoğunluğunun evlerine güneş enerjisi kurarken şebekeye bağlı kalmayı seçmesinin birkaç geçerli nedeni vardır.

    Şebeke dışına çıkmayla ilgili bazı önemli sorunlar şunlardır:

    Şebeke dışı aslında yaşadığınız yerde yasadışı olabilir; Güneş panelleri kurmak ve kendi elektriğinizi üretmek tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artan bir ilgiyle karşılanmaktadır. Buna karşın bir elektrik daıtım şirketinden enerji alabilmek için bir bağlantı anlaşması yapmışsanız ve daıtım şirketinin bilgisi olmaksızın evinize off grid bir güneş enerji sistemi kurarsanız bu elektrik dağıtım şirketinin aboneliğinizi iptal etmesine ve özel ücretler tale etmesiyle sonuçlanabilir.

    Şebeke dışı güneş sistemleri pahalıdır; Bir evin tüm enerji ihtiyacını karşılayan off grid bir güneş enerji sistemi, on grid bir sisteme göre 2 kat veya daha fazla pahalı olabilir. Şebekeye bağlı bir güneş sistemine kıyasla, şebeke dışı bir güneş sistemi daha fazla panel, daha yüksek voltaj kapasitesine sahip bir inverter ve çok miktarda güneş pili depolaması gerektirir.

    Ve off grid sisteminizde bir arıza olduğunda bir elektrik dağıtım şebekesine bağlı olmadığınızdan, bir yedek jeneratör satın almak isteyeceksiniz ve bunları çalıştırmak çok pahalıdır. Bu aynı zamanda şebeke dışı sisteminizdeki arızaları onarırken daha fazla aciliyet kazandırır, çünkü jeneratörlere çok uzun süre güvenilemez.

    Şebeke dışı off grid bir güneş enerji sistemi zaman alıcıdır; Evinizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak kadar güç üretme taahhüdünü vermek son derece zorlu bir iştir. Elektriğin nasıl çalıştığına dair oldukça gelişmiş bir anlayış gereklidir. Güç üretmek tam bir bilim olduğu için, enerji kullanım kalıplarınıza göre üretilmesi gereken kesin güç miktarını hesaplamak için zaman harcamanız gerekecektir.

    Güç israfını minimumda tutmanızı sağlamak için de zaman harcanmalıdır. Güç üretimi öngörülemez olabileceğinden, güç kaynağınızı sürekli izlemeniz gerekecektir. Ayrıca güç üretmek için kullanılan ekipman hakkında bilgi edinmeli ve tüm hataları düzeltebilmelisiniz.

    İhtiyacınızdan fazla elektrik ürettiğinizde bunu kullanamazsınız; Örneğin şöyle bir senaryoda anlık olarak evinizin tüm ihtiyacının güneş panellerinden karşılandığını ve pillerinizin de tamamen dolu olduğunu düşünelim. Bu durumda inverteriniz üretebileceği maximum güçten çok daha düşük enerji üretecektir. Oysa şebekeye bağlı bir sistemde bu durumda ihtiyacınızdan fazla elektrik üretmeniz durumunda fazla enerjiyi elektrik dağıtım şebekesine vererek gelir elde edebilirsiniz. 

    Şebeke dışı güneş enerji sistemi kullanmak bazı yaşam tarzı fedakarlıkları gerektirir; Şebeke dışı güneş sistemi olan herkesle konuşun ve size aynı şeyi söyleyecekler: şebeke dışı güce güvenmek, enerjiyle olan ilişkinizi tamamen yeniden değerlendirmenizi gerektirir. Şebeke dışı güneş enerjisinin yüksek maliyeti, ev sahiplerinin nispeten küçük sistemler kurmak zorunda kalması anlamına gelir. Mevcut güç miktarı genellikle sert hava koşullarıyla daha da sınırlıdır: bulutlu bir gün% 50 veya daha fazla güç çıkışı azalmasına neden olabilir. Elektrik Gücünüz bitiyor, sizi zor durumda bırakıyor. Ya güneşin tekrar çıkmasını beklemeniz ya da yedek bir dizel jeneratör kullanarak güç üretmeniz gerekecektir (varsa). İlk seçenek sizi enerjisiz bırakabilir, ikincisi ise çok maliyetlidir.

    Bu kısıtlamalar hayatınızın her alanını etkileyebilir. Örneğin, pek çok şebeke dışı halk, güç tasarrufu yapma ihtiyacının, su pompaları çok fazla güç tükettiği için su üzerinde ekonomi yapmak zorunda oldukları anlamına geldiğini söylüyor; bu, kısa duşlar ve daha az yıkama anlamına gelir. Daha da büyük bir güç isteyen klima gibi cihazlar ise sadece sınırlı süreler için kullanılabilir.

    Şebeke dışı güneş enerjisi kurulumu sizin için uygun mu?

    Off grid güneş enerjisi, şebekeye erişmenin zor (veya imkansız) olduğunda en uygun enerji kaynağıdır. Ağır, gürültülü ve yüksek maliyetli yakıt gerektiren bir jeneratör yerine güneşi tercih eden bir kamp tutkununu hayl etmek zor olmasa gerektir.

    Aynı zamanda düşük karbon ayak izi, sürdürülebilirlik odaklı yaşam tarzına kendini adamış olanlar için de genellikle en iyi seçenektir. Rüzgar ve hidroelektrik gibi diğer yenilenebilir enerji kaynakları sadece daha pahalı değil, aynı zamanda güvenilir bir rüzgar ve su kaynağına erişim gerektirir.

    Öte yandan, bir şehirde veya kasabanın yakınında yaşayan tipik bir ev sahibiyseniz, şebeke dışı neredeyse kesinlikle sizin için uygun bir çözüm değildir. Bunun nedeni, evler için şebeke dışı güneş sistemlerinin pahalı olması ve bu nedenle nadiren şebeke gücü üzerinde bir tasarruf sağlamasıdır. Ayrıca, şebeke dışı güneş enerjisinin yüksek maliyeti, ev sahiplerinin nispeten küçük sistemler kurmak zorunda kaldıkları anlamına gelir; sağladıkları sınırlı güç, ev sakinlerine büyük yaşam tarzı fedakarlıklarını gerektirir.

    Eğer ilgilendiğiniz finansal tasarrufsa, bunun yerine şebekeye bağlı güneş sistemlerine bakın. Güneşe çıkmanın en ucuz yoludur ve daha yüksek tasarrufa neden olabilirler. Ve şebekeye bir bağlantıya sahip olmak, ihtiyacınız olan tüm güce tutarlı bir şekilde erişebileceğiniz anlamına gelir.

    Şebekeye bağlı güneş sistemlerinin nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

    Bununla birlikte, sizin için önemli olan şebekeye balı kalmakla birlikte olası elektrik kesintilerinde gibi bir pil yedeklemesi almak ise hibrit güneş sistemlerini düşünün. Hibrit güneş sistemleri, pilleri de olan şebekeye bağlı sistemlerdir. Hibrit sistemler basit şebekeye bağlı sistemlerden daha pahalı olsa da ve böylece daha düşük tasarruf sağlarken, yine de şebeke dışı kurulumdan çok daha ucuzdur.

    Aşağıdaki hesap makinesine adresinizi girerek şebekeye bağlı bir güneş paneli sisteminin maliyetlerini ve tasarruflarını kontrol edebilirsiniz.

    Şebeke dışı bir güneş sistemi, elektrik şebekesinden bağımsız bir yere güç sağlamak için güneş panelleri, pil depolama ve diğer uyumlu ekipmanlar kullanır. Birçok kullanımı vardır; kamp alanlarını, KARAVAN'ları, tekneler, uzak kabinleri ve hatta aile evlerini bile kullanabilir.

    Off-grid sistemler elektriğin olmadığı bağ, bahçe, tekne, karavan, yayla evi gibi yerlerde gündüzleri elektrik ihtiyacınızı doğrudan güneş panellerinden karşılayıp  fazlasını akülerde biriktirerek,  geceleri de akülerden gelen elektrik enerjisini kullanan sistemlerdir. www.solaravm.com sitemizde satışa sunulan ev için güneş enerjisi paket sistemleri 300W, 600W, 1 kW, 2 kW, 3 kW ve 5 kW gücündeki sistemlerden oluşmaktadır. Dilerseniz doğrudan sistemi satın alabileceğiniz gibi elektrik ihtiyacınızı öğrenmek ve buna göre bir sistem satınalmak için bize 0312 394 55 22 nolu telefonlarımızdan ulaşabilir ya da info@solaravm.com adresimizden bilgi alabilirsiniz.

    Off-Grid (Şebeke Bağlantısız) Sistemler

    Close
    Filter by Hepsini temizle
    Min: 35.228 TL Max: 229.451 TL
    ₺35228 ₺229451