Quantcast
Kapat
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Kategoriler
    Filtreler
    Ayarlar
    Arama

    Kategori:On-Grid (Şebeke Bağlantılı) Sistemler

    Olarak görüntüle Kafes Liste
    Sırala
    Görüntüle Sayfa başına

    SolarAVM 1 kW Solar Paket On Grid Güneş Enerji Sistemi (GES)

    36.123,84 TL 39.960,00 TL
    SolarAVM Şebeke Bağlantılı 1 kW Güneş Enerji Sistemi ile optimum koşullarda aylık 165 kWh e kadar tüketimi olan monofaze şebekeye sahip bir evin elektrik ihtiyacı kolayca karşılanabilir. Solar paket fiyatları ve içeriği ile ilgili geniş bilgi almak için sayfamızı inceleyebilir, ürünü uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

    3 kW Monofaze On Grid Solar Paket Güneş Enerji Sistemi (GES)

    96.903,00 TL 119.880,00 TL
    Solplanet Inverter Kullanılan Monofaze Şebeke Bağlantılı 3 kW Güneş Enerji Sistemi ile optimum şartlarda aylık tüketimi 450 kWh e kadar ortalama bir evin elektrik ihtiyacı kolayca karşılanabilir. Ürünle ilgili ayrıntılı bilgi alabilir, dilerseniz satın alabilirsiniz.

    5 kW Solar Paket On Grid Güneş Enerji Sistemi (GES) - Solplanet inverter ile

    140.659,20 TL 159.840,00 TL
    Solplanet Inverter Kullanılan Şebeke Bağlantılı 5 kW Güneş Enerji Sistemi ile optimum şartlarda ortalama bir evin elektrik ihtiyacı kolayca karşılanabilir. Ürünle ilgili ayrıntılı bilgi alabilir, dilerseniz satın alabilirsiniz.

    8 kW Solar Paket On Grid Güneş Enerji Sistemi (GES) - Solplanet inverter ile

    231.448,32 TL
    Solplanet Inverter Kullanılan Şebeke Bağlantılı 8 kW Güneş Enerji Sistemi ile optimum şartlarda ortalama bir evin elektrik ihtiyacı kolayca karşılanabilir. Ürünle ilgili ayrıntılı bilgi alabilir, dilerseniz satın alabilirsiniz.

    5 kW Solar Paket On Grid Güneş Enerji Sistemi (GES) - SMA İnverter İle

    163.836,00 TL
    Alman menşeili SMA İnverter Kullanılan Şebeke Bağlantılı 5 kW Güneş Enerji Sistemi ile ortalama bir evin elektrik ihtiyacı kolayca karşılanabilir. Sitemizde Solar Paket Sistem Ürünle ilgili ayrıntılı bilgi alabilir, dilerseniz satın alabilirsiniz.

    8 kW Solar Paket On Grid Güneş Enerji Sistemi (GES) - SMA İnverter ile

    264.255,48 TL
    SMA Inverter Kullanılan Şebeke Bağlantılı 8 kW Güneş Enerji Sistemi ile ortalama bir evin elektrik ihtiyacı kolayca karşılanabilir. Sitemizde Solar Paket Sistem Ürünle ilgili ayrıntılı bilgi alabilir, dilerseniz satın alabilirsiniz.

    50 kW On Grid Solar Paket - Solplanet & Daxler

    501.418,08 TL 619.380,00 TL
    50 kW On Grid Solar Paket - Daxler panel,His Solar,Staubli ve Solplanet kalitesi, bütçenize uygun planlama ile SolarAVM'de.

    EV Charger HEDİYELİ 50 kW On Grid Solar Paket

    479.520,00 TL 599.400,00 TL
    EV Charger HEDİYELİ 50 kW On Grid Solar Paket, Solplanet ve Tommatech kalitesi, bütçenize uygun planlama ile SolarAVM'de.

    TommaTech 300We 1x240Wp Mikro İnverter Paketi

    9.105,08 TL
    TommaTech 300We 1x240Wp Mikro İnverter Paketi ile Solar paketler aracılığıyla rahatlıkla elektrik üretebilir ve elektrik ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

    TommaTech 300We 2x240Wp Mikro İnverter Paketi

    15.551,84 TL
    TommaTech 300We 2x240Wp Mikro İnverter Paketi ile Solar paketler aracılığıyla rahatlıkla elektrik üretebilir ve elektrik ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

    On-Grid (Şebeke Bağlantılı) Güneş Enerjisi Sistemleri

    On Grid sistemler, elektrik şebekesine bağlı olan ve herhangi bir pil, batarya akü gibi güç yedekleme ekipmanı olmadan çalışan güneş enerjisi kurulumlarıdır.

    Şu anda Türkiye'de en yaygın güneş paneli sistemi türüdir. Gelişen ve ucuzlayan pil teknolojilerine rağmen, günümüzde kurulan ve/veya kurulmakta olan çoğu güneş enerji sisteminde halen On grid güneş enerji sistemleri tercih edilmektedir.

    Peki şebekeye bağlı güneş sistemleri nasıl çalışır ve neden bu kadar popülerdir? Daha da önemlisi, sizin için doğru sistem mi? Bu yazı, bu sistem türüne derinlemesine bakacak ve bu soruları yanıtlamanıza yardımcı olacaktır.

    Önemli not: Bu tür güneş paneli sistemi , 'on-grid', 'On grid,' 'şebeke bağlı' ve 'şebeke bağlantılı' gibi birçok isimle bilinir. Hepsi aynı anlama gelmektedir.

    Şebekeye bağlı (On Grid) Güneş Enerji Sistemi Nedir?

     

    On grid şebekeye bağlı güneş enerji sistemi

    Şebekeye bağlı bir sistem, güneş ışığından elektrik üretmek için güneş panelleri kullanır. Üretilen elektrik öncelikle evin ihtiyaçları karşılamakta kullanılır. Fazla güç şebekeye ihraç edilir ve benzer şekilde, ev için güneş panellerinin ürettiğinden daha fazla daha fazla güç gerektirdiğinde, bu ihtiyaçlar şebekeden yapılan ithalatla karşılanır.

    Şebekeye bağlı sistemlerin diğer sistemlerden farkı nedir?

    On Grid İnverter Kullanırlar:  Şebekeye bağlı güneş sistemleri, şebeke ile iletişim kurabilen bir invertör gerektirir. On Grid invertör, evlerin sadece şebekeden güç çekmesini değil, aynı zamanda üretilen fazla elektriğin şebekeye verilerek gelir elde edilmesini de sağlar.
    Pil, Akü, Batarya vs elektrik depolama yoktur: Güneş enerjisini depolamak için herhangi bir enerji depolama şekli içermezler. Bu, şebekeye bağlı güneş sistemlerinin kurulumını daha basit ve daha ucuz hale getirir. Bir nevi şebekeki depo olarak kullanır. 

    Şebekeye bağlı (On Grid)sistemler güç fazlalarını ve eksiklikleri nasıl yönetir?

     Güneş Panelleri Evin ihtiyacından fazla elektrik üretirse ne olur?

    Günümüzde evde yaşayanların çoğu gündüzleri ev dışında olduğu için gün içinde enerji tüketimi nispeten düşüktür. Bu aynı zamanda güneş panelinden elektrik üretiminin zirvede olduğu zamandır, bu nedenle enerji üretimi, evin elektrik ihtiyacından çok daha fazladır.

    Şebekeye bağlı sistemlerle, bu fazla güç, elektrik dağıtım şirketine verilir.

    Güneş battığında ne olacak?

    Akşam oldu ve güneş battı ancak evin elektrik ihtiyacı devam ediyor. Bu durumda evin ihtiyacı olan elektrik, dağıtım şebekesinden elektrik enerjisi çekilerek karşılanacaktır.

    Şebekeye bağlı güneş sistemleri mahsuplaşma kullanabilir mi?

    On grid bir sistemin dağıtım şebekesi ile iki yönlü ilişkisi ev sahiplerine büyük bir avantaj sunar: mahsuplaşmadan yararlanmak için kullanabilirler.

    Mahsuplaşma; ev sahiplerinin çatılarına kurdukları güneş enerji sisteminde üretilen ve fazlasını şebekeye verdikleri her kWh için  dağıtım şirketinden para kazanmalarını sağlar. Aksi durumda yani şebekeye verdiklerinden daha fazla elektrik çekmeleri durumunda ise elektrik faturalarının önemli ölçüde azaltmasına, hatta ortadan kaldırmasını sağlar.

    Örneklerle açıklarsak;

    1. Her ayın birinci günü saat 00:01 ile sonuncu günü 24:00 arasında Güneş panellerinden ürettiğiniz 100 birim elektriği şebekeye verdiniz. 90 birim elektriği ise ihtiyacınız olduğunda ve akşamları şebekeden çektiniz. Bu durumde bölgenizdeki elektrik dağıtım şirketi fazladan vermiş olduğunuz elektriğin bedelini dağıtım bedelini(sadece şebekeden çekilen elektrik için) tahsil ettikten sonra kalan tutarı hesaplarınıza yatırır.
    2. Her ayın birinci günü saat 00:01 ile sonuncu günü 24:00 arasında Güneş panellerinden ürettiğiniz 100 birim elektriği şebekeye verdiniz. 100 birim elektriği ise ihtiyacınız olduğunda ve akşamları şebekeden çektiniz. Bu durumde alınan ve verilen elektrik miktarı aynı olduğu için elektrik dağıtım şirketi sizden sadece verdiği elektriğin dağıtım bedelini %indirimli olarak tahsil eder.
    3. Her ayın birinci günü saat 00:01 ile sonuncu günü 24:00 arasında Güneş panellerinden ürettiğiniz 100 birim elektriği şebekeye verdiniz. 110 birim elektriği ise ihtiyacınız olduğunda ve akşamları şebekeden çektiniz. Bu durumde bölgenizdeki elektrik dağıtım şirketi fazladan vermiş olduğu 10 kWh elektriğin bedeli ile birlikte şebekeden çektiğiniz elektriğin dağıtım bedelini(%50 indirimli) size fatura eder.

    Şebekeye bağlı güneş sistemleri bir yıl boyunca nasıl çalışır?

    Ev ve şebeke arasındaki enerji transferlerinin yönü sadece günün saatinden etkilenmez, aynı zamanda mevsimlerden de etkilenir.

    Mevsimler değiştikçe, panellere çarpan güneş ışığı miktarı da değişir. Aynı zamanda, hava koşullarındaki değişiklikler soğutma ve ısıtma ihtiyacı için gerekli elektriği etkiler.

    Bunun yıl boyunca tipik bir ev için nasıl olduğuna bir göz atalım:

    Yaz Mevsiminde Güneşten Elektrik Üretimi

    Günlerin uzun ve güneş ışığının bol olduğu yaz aylarında, doğru projelendirilmiş bir on grid güneş enerji sistemine sahip olan evler genellikle tükettiklerinden daha fazla elektrik üretirler. 

    İlkbahar ve Sonbahar Mevsimlerinde Güneşten Elektrik Üretimi

    Evlerin ısıtma veya soğutma gerektirme olasılığı daha düşük olduğundan, ılıman hava ılımlı güç kullanımı anlamına gelir. Yılın bu zamanında, şebekeye bağlı güneş sistemleri de yeterli miktarda güç üretir, bu nedenle dağıtım şirketine verilen elektrik ile dağıtım şirketinden çekilen elektrik dengede olma eğilimindedir.

    Kış Mevsiminde Güneşten Elektrik Üretimi

    Kış en kısa günlere ve en zayıf güneş ışığına ve böylece en düşük enerji üretimine sahiptir. Yüksek ısıtma kullanımı nedeniyle güç kullanımı da genellikle bu mevsimde oldukça yüksektir. On grid Sisteminiz genellikle bu dönemde dışa aktardığından daha fazla güç alır.

    Şebekeye bağlı güneş enerjisi sistemine sahip bir ev, yaz boyunca çok fazla güneş enerjisi üretecektir. Kış aylarında ise daha az enerji üretecektir. 

    Aslında, düzgün tasarlanmış bir sistemle, şebekeye bağlı güneş panellerine sahip bir ev, yıl için sıfır net elektrik kullanım ücretiyle bile sonuçlanabilir.

    Şebekeye bağlı bir güneş sistemi için hangi ekipmana ihtiyacınız var?

    Şebekeye bağlı sistemler kurulumu en kolay güneş sistemleridir. Yerinde depolama ekipmanı veya kablolama olmadığı için en az miktarda ekipmana ihtiyaç duyarlar.

    Şebekeye bağlı güneş sistemi kurulumu için ihtiyacınız olan tüm bileşenler şunlardır:

    Güneş panelleri: Bunlar DC elektrik üretecektir. Tipik bir evde 10 kilowatt güneş enerjisi sisteminde  400 Watt gücünde yaklaşık 25 ayrı panel gerektirir.

    Konstrüksiyon ve Montaj Ekipmanları: Bunlar güneş panellerini yerinde tutmaya ve havalandırmanın panelleri soğutmasına izin vermeye yarar.

    Kablolama: Bu, güneş panellerinden invertere  ve daha sonra eve veya sayaca kadar elektrii iletirler.

    On grid inverter: Şebeke bağlı inverter, panellerdeki DC elektriğini hem ev hem de şebeke tarafından kullanılabilir alternatif akım (AC) elektriğe dönüştürür. Ayrıca, güneş enerjisinin evde mi yoksa ihraç mı edilmesi gerektiğini belirlemek için enerji akışlarını gerçek zamanlı olarak değerlendirir. Üç tür güneş invertör vardır: dize invertörleri, güç optimize edicilerle eşleştirilmiş dize invertörleri ve mikroinvertörler.

    Sayaç: Bu, ev ve dağıtım şirketi arasındaki iki yönlü güç alışverişine izin veren ve izleyen bir sayaçtır. Evinize zaten kurulmamışsa, şebekeye bağlı güneş sistemi şebekeye bağlanmaya hazır olduğunda çift yönlü bir sayaç cihazı dağıtımcı şirket tarafından sağlanacaktır.

    Şebekeye bağlı güneş sistemlerinin artıları

    İşte diğer güneş paneli sistemleri türlerine kıyasla ongrid güneş enerji sistemlerinin avantajlarının bir özeti:

    En ucuz güneş paneli sistemi türü / en düşük maliyet: Bu sistem bir elektrik enerjisi depolamak için LifePO4 Batarya ya da SOlar Jel akü gerektirmez, bu da güneş pilleri hala nispeten pahalı olduğu için iyi bir haberdir. Ve daha az ekipman kullandıklarından, montajcıların daha az  çalışmasını gerektirir, bu da daha düşük işçilik maliyetleri anlamına gelir.
    Mahsuplaşma sayesinde yüksek tasarruf: Şebekeye bağlı sistemler, şebekeye tüm fazla gücü daıtım şirketine satmak için çift yönlü sayaç kullanabilir. 
    En hızlı geri ödeme: En ucuz güneş paneli sistemi türü olmanın ve şebekeye fazla güç satabilmenin kombinasyonu, yatırımın hızlı bir şekilde geri dönmesine neden olur. Şebekeye bağlı sistemlerin geri ödeme süresi çoğu şehirde 4 ila 7 yıldır.
    Diğer PV kurulumlarından daha güvenilir: En az miktarda ekipman gerektirdiğinden, şebekeye bağlı bir güneş sistemi en az potansiyel arıza noktasına sahiptir.

    Şebekeye bağlı güneş sistemlerinin eksileri

    Şebekeye bağlı bir sistemin gerçekten tek bir dezavantajı vardır:

    Şebeke kesintileri sırasında elektrik yoktur: Şebekeye bağlı güneş sistemleri elektrik depolamadan yoksundur - bu da yedekleme gücü sağlamadıkları anlamına gelir. Güvenlik nedeniyle, gündüz saatlerinde elektrik kesintileri meydana gelse bile durum böyledir. Şebekeye bağlı güneş sistemleri, şebeke kesildiğinde, şebekede çalışmakta olan işçilerin iş güvenliğini sağlamak için otomatik kapatılacak şekilde tasarlanmıştır. Yani dağıtım şebekesinden gelen elektrik kesildiğinde on grid inverter de elektrik üretimini durdurur.

    On-Grid (Şebeke Bağlantılı) Sistemler

    Close
    Filter by Hepsini temizle
    Min: 9.105 TL Max: 501.419 TL
    ₺9105 ₺501419