Quantcast
Kapat
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Kategoriler
    Filtreler
    Ayarlar
    Arama

    Kategori:Güneş Enerjisi Montaj Sistemleri

    Olarak görüntüle Kafes Liste
    Sırala
    Görüntüle Sayfa başına

    Güneş Panel Montajı - Güneş Paneli Orta Kelepçe - MC

    41,96 TL
    Güneş Panel Montajı - Güneş Paneli Orta Kelepçe - MC

    Güneş Panel Montajı - Güneş Paneli Kenar Tutucu - EC

    43,96 TL
    Güneş Panel Montajı - Güneş Paneli Kenar Tutucu - EC

    JF3 Matkap Uçlu Saç Vida

    Teklif almak için arayınız
    JF3 Matkap Uçlu Saç Vida güneş enerjisi sistemlerinde metal profilleri birleştirmek için kullanılmakta olup sitemizden uygun fiyatlarla temin edebilirsiniz.

    Kablo Geçiş Aparatı

    279,72 TL
    Karavan ve Teknelerde izolasyon sıkıntısı çekmeden kablo geçişi sağlamak için kullanacağınız aparatı en uygun fiyatlarla sitemizden edinebilirsiniz.

    Karavan Montaj Ekipmanı Solar Panel

    667,33 TL
    Karavan ve Teknelerde izolasyon sıkıntısı çekmeden solar panelleriniziz montajı için kullanacağınız aparatı en uygun fiyatlarla sitemizden edinebilirsiniz.

    Çatınızda Hangi Güneş Enerjisi Montaj Sistemini Kullanmalısınız?

    Çatınızda Hangi Güneş Enerjisi Montaj Sistemini Kullanmalısınız

    Çatınızda GES Montajı yapmak istiyorsunuz ancak Hangi Montaj Sistemini Kullanmanız gerektiğini bilmiyor musunuz?

    Ülkemizde güneş enerjisine yatırımlar arttıkça bu sektörde bulunan açığı gidermek amacıyla 2014 yılında kurulmuş olan Güneşfix, yaklaşık 470 MW üzerinde kurulum yapan sektörün önde gelen firmalarından biridir. Sektörden kazandığı tecrübeler ile kurduğu AR-GE platformuyla ürünlerini yenileyen, ürün kalitesinden vazgeçmeyerek hem en büyük problemlerden biri olan montajda kolaylık sağlamak hem de müşterilerin tüm isteklerine cevap vermek için var gücüyle çalışmaktadır.

    Güneş enerjisi ile ilgili kullanılan konstrüksiyon sistemleri arazi ve çatı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Arazi sistemleri için genelde çelik sistemler tercih edilirken, çatı için alüminyum kullanılmaktadır. Çatıda çelik yerine alüminyumun tercih edilme sebebi hafifliği ve dayanıklı olmasıdır.

    Arazi sistemleri için standart olan çelik çelik sistemlerin yanında çelik ve alüminyumun beraber kullanıldığı çelik alüminyum inovatif sistemler de bulunmaktadır.

    Çelik-Alüminyum İnovatif Sistem

    İnovatif sistemimizde çelik taşıyıcı kolonlar üzerine alüminyum aşık ve kirişler kullanılmaktadır. Alüminyum kirişler bu sistemde kullandığımız AC açı parçası ile hem gerekli açının tam olarak verilmesi hem de kolonların çakımı sırasında oluşabilecek yükseklik farkını 3cm’ye kadar giderebilmektedir. Bu artılarının yanında kirişlerin kolay montajını da sağlamaktadır. Sistemde kullanılan aşıklar kirişlere SC (yan clamp) ile bağlanır.

    Bu sistemin en büyük avantajı montajda sağlanan hızlılıktır. Kullanılan ürünlerin tümü bu kolay montaj prensibine bağlı olarak üretilmiştir. Bu sistem ile montaj süresi neredeyse yarıya inmektedir.

    Çatı içinse her çatı tipine ayrı olarak çözümler sunulmaktadır. Sandviç panel, trapez, kenet, parapet, kiremit, şıngıl olmak üzere çeşitli çatılar bulunmaktadır. Her çatı tipinde her türden çatı tipi için çözüm sunmaktayız.

    Çatı tiplerine göre çözümlerimizi sunmadan önce sizlere montaj tipinin nasıl belirlendiğinden bahsetmek isteriz. Öncelikle bakmamız gereken yukarda bahsettiğimiz çatı tipleridir. Bu belirlendikten sonra çözüm önerilerimizi sunacağız.

    Hadveye Montaj

    Çoğu çatı tipinde tek tip çözüm olmasıyla beraber sandviç panel ve trapez çatılarda durum biraz farklı. Bu çatı tiplerinde öncelikle montajın çatı kaplamasına mı yoksa çatının taşıyıcılarına mı yapılacağının kararı verilmelidir. Çatı kaplamasına yapılacak montajı hadveye montaj, taşıyıcılara yapılacak montajı aşığa montaj olarak kısaca bahsedelim.

    Güneş paneli hadveye montajda alüminyum profiller çatı kaplamasına özel vidalar sayesinde bağlanmaktadır. Burda iki hadve arası olacak şekilde parça veya toplamda sehpa uzunluğunda boy profiller kullanılabiliyor. Ancak bu sistem kullanılacaksa öncesinde kesinlikle çatının uygunluğu kontrol edilmelidir. Yapılacak çekme testinde en az 60-65kg çekmeye dayanması gerekmektedir. Bunun haricinde kaplama çelikse en az 0,5mm alüminyum ise 0,8mm kalınlığında olmalıdır. Burada profil montajları yapıldıktan sonra paneller clampler ile montajlanarak mekanik montaj tamamlanır.

    Aşığa Montaj

    Çatı kaplamasının gerekli standartları taşımadığı durumlarda daha çok tercih edilen sistemdir. Çatının direkt olarak taşıyıcılarına bağlandığından en sağlam montaj sistemi olarak da bahsetmek çok yanlış olmayacaktır. Bu sistemde aşıklara genelde inen kendi ürünümüz olan Tutfix M8x180 cıvata ile bağlantı sağlanır. Bulunan aşıkların tipine göre yanı çelik veya beton olan aşıklara göre öncelikle seçilerek belirlenir. Bağlandıktan sonra L-1 bağlantı parçasıyla üstten yandan kanallı KD-1 profile bağlanarak taşıyıcı montajı tamamlanır.

    Bu ürün maliyet olarak hadveye montajdan bir miktar daha pahalı bir çözümdür. Ancak hadveye montaja göre sağladığı sağlamlık fiyatına göre çok çok üstündür. Güneş enerjisi için yapılan yatırım göz önünde bulundurulduğunda, aşığa montaj sisteminin hadveye montaj sistemine göre sağlamlıkta sağladığı artı yadsınamaz boyuttadır. Ayrıca çatı kaplamasını tekrar taşıyıcıya bağladığından kaplamaya ekstra sağlamlık katmaktadır.

    Parapet (Düz) Çatılara GES Montajı

    Bu çatı tipinde eğim yoktur. Düz çatı olarakta geçmektedir. Bu çatı tiplerinde açı vermek için alüminyum profillerden oluşturduğumuz üçgen profil seti ile istenen açıyı 10-15 derece arası elde ediyoruz. Buradaki en önemli özellik ise çatıyı delmeden ağırlıklarla sağlanan montajdır ve sistem kuzey güney ve doğu batı olarak binanın konumuna göre belirlenebilir. Bu sistemde rüzgara karşı direnci konulan ağırlıklar ve yan ve arka kısma bağlanan rüzgarlıklar sağlamaktadır.

    Çatının delinmesinin istendiği durumlarda ağrılıklar ortadan kalkar. Kullanılan L-3 ve L1 parçalar tij ve epoksi ile çatıya sabitlenir.

    Kenet Çatılara Güneş Enerjisi Montajı

    Çatı kaplamasının kenet adı verilen çıkıntılarından birbirine geçmesiyle oluşmuş çatılardır. Tek parça malzemenin çatının delinmeden montajlanmasından ötürü üzerinde açılabilecek delikler sızdırmazlık açısından son derece tehlikelidir. Bu nedenle kenet çatılarda delmeden, çatı kenetleri ürettiğimiz bağlantı parçası ile setskurlar ile sıkıştırılarak montajlanmaktadır. Burada sağlamlık için setskur sayısı ne kadar fazla ise o kadar iyidir. Güneşfix olarak tek setskurludan 4 setskurluya kadar geniş çözümler sunmaktayız.

    Kiremit Çatılara GES Montajı

    Kiremit çatı genel olarak evlerde kullanılan çatı kaplama tipidir. Bu çatı tiplerinde profillerin çatıya bağlantısı çatı kancasıyla olmaktadır. Bu çatı kancası 2 tiptedir. Birincisi düz kiremitlerde kullanılan tek kırmalı yandan bağlanan çatı kancasıdır. Bu sistemde montaj yapılırken önce kancanın bağlanacağı yerde bulunan kiremit kaldırılır ve kanca yerleştirilir. Alttaki aşığın türüne göre yani ahşapsa ahşap vidası, çelikse çelik vidası kullanılır. Çatı kancası bağlandıktan sonra üstüne tekrar kiremit kapatılır ve profil, panel montajı yapılır. Yüksek bombeli kiremitlerin kullanıldığında ise çift kırmalı çatı kancası kullanılır. Bu kancaya üstten montaj yapılmaktadır.

    Şingıl Çatılara GES Montajı

    Şingıl çatılar yine genel olarak ev çatılarında kullanılmaktadır. Kumlu şıngılda etekli profiller ile hadveye montajdaki gibi akıllı vidalarla çatıya montajlanmaktadır.

    Katlı şıngılda uzun vida ile alttaki aşığa montaj yapılmaktadır. Katların arasına sızdırmazlık için çelik plaka konmaktadır. Bu vidalar L-1 parça ile üstten yandan kanallı KD-1 profil ile bağlanarak motaj sağlanır.