Quantcast
Kapat
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Kategoriler
    Filtreler
    Ayarlar
    Arama
    RSS

    2021, Ocak

    Güneş Paneli Hücre Teknolojilerinin Geleceği
    0 Güneş Paneli Hücre Teknolojilerinin Geleceği
    Güneş enerjisi, günümüzde fosil yakıtlara alternatif olarak öne çıkan yenilenebilir kaynaklar arasında hidroelektrik ve rüzgarın ardından üçüncü sıradadır ve zirve yolunda ilerlemektedir. 1954 yılında ilk ticari Silikon (Si) güneş panelinin Bell Laboratuvarlarında üretilmesinin ardından, günümüzde silikon bazlı güneş hücreleri güneş enerjisinden elektrik üretiminde %20 üzeri verimlilik sağlar hale gelmiştir. Peki, güneş enerjisinden elektrik üretiminde mevcut ve yakın gelecekte hayatımıza girecek yenilikçi malzeme teknolojileri nelerdir? Gelin hep birlikte güneş enerji sistemlerinin temel unsurlarından olan solar hücrelerin mevcut durumuna ve geleceğine hızlı bir bakış atalım.
    Güneş Panelleri ve Farklı Hava Koşulları
    0 Güneş Panelleri ve Farklı Hava Koşulları
    Güneş panelleri farklı hava koşullarına maruz kalırsa neler olur? Güneş enerjili sistemlerin en önemli bileşenlerinden biri konumundaki güneş panelleri ister istemez değişken ve sert hava koşullarına maruz kalmaktadır. Peki çatı üzerinde, evlerimizin bahçelerinde, teknelerde, arazilerde ve birbirinden farklı daha birçok alanda bizim için elektrik üreten güneş panelleri farklı hava koşullarına dayanıklı mıdır?
    Solar Akülere Giriş
    0 Solar Akülere Giriş
    Eğer güneş enerjili bir sistem için en iyi depolama çözümünü arıyorsanız, herkese uyan tek bir çözüm olmadığının altını çizmemiz gerekir. Bütçeniz ve depolamayı isteme nedeniniz hangi akü tipini seçeceğinizi belirleyecektir. Bu yazımızda en yaygın kullanılan kurşun-asit (lead acid) ve lityum iyon (lithium ion) akü çözümlerini masaya yatıracağız. Bu akü çeşitlerinin olumlu ve olumsuz yönlerini irdeleyerek seçim yapmanızı kolaylaştırmaya çalışacağız.
    Güneş Panelleri Neden Hep Mavi ve Siyah?
    0 Güneş Panelleri Neden Hep Mavi ve Siyah?
    Güneş enerjili çatılarda ve güneş santrali kurulan arazilerde onyıllar boyunca mavi renkli güneş panellerini gördük. Güneş enerjili ürünler ve sistemler çoğunlukla mavi ve siyah renkte. Mavi renk ile güneş paneli uzun yıllardır birbiriyle özdeşleşmiş durumda. Güneş panelleri arasında en yaygın rengin neden mavi olduğunu hiç düşündünüz mü? Güneş enerjili sistemlerin başrolü konumundaki panellerin neden ağırlıklı olarak mavi olduğunu sizler için özetledik.