Quantcast
Kapat
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Kategoriler
    Filtreler
    Ayarlar
    Arama

    Güneş Panelleri Hakkında 6 İlginç Bilgi

    Güneş Panelleri Hakkında 6 İlginç Bilgi

    Güneş paneli teknolojileri her geçen gün gelişiyor. Ev için güneş paneli hesaplama, güneş paneli çeşitleri, monokristal, polikristal derken teknik bilgiler arasında kaybolup gidiyoruz. Teknik bilgi yığınından sıyrılıp güneş panellerine farklı bir açıdan bakmaya ne dersiniz? Sizler için güneş panelleri hakkında ilgi çekici altı başlık hazırladık.

    Ev için güneş paneli hesaplama  Güneş Enerjisi Sistemi

    1. Güneş Panelleri Nasıl Çalışır?

    Güneş panellerinin çalışma prensipleri oldukça sadedir. Ev için güneş paneli hesaplama yaparken veya farklı alışveriş platformlarında doğru solar paneli bulmak için uğraşırken güneş paneli sistemi, güneş paneli fiyatları gibi değişkenlerle ve DC, AC, monokristal, polikristal gibi muhtelif teknik terimlerle karşılaşırız. Peki “Güneş panelleri nasıl çalışır?”

    Gelin hep birlikte, güneş panellerinin çalışma prensibi inceleyelim. Güneş panellerinin elektrik üretim sürecini en yalın haliyle aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz.

    - Fotovoltaik hücreler güneş ışınları absorbe ederek DC elektrik akımı üretir.

    - Solar inverter güneş panellerinden gelen DC akımı ev aletlerini çalıştıracak şekle yani AC akıma dönüştürür.

    - Üretilen elektrik evdeki ihtiyaçlarınız için güç sağlar.

    - Eğer şebekeye bağlı (on-grid) bir sistemse fazla elektrik şebekeye akar. Solar jel akü gibi bataryalı bir sistem söz konusuysa bataryayı besler.

    2. Güneş Enerjisinin Keşfi

    Fotovoltaik etki ilk olarak 1839 yılında Fransız fizikçi Alexandre Edmond Becquerel tarafından keşfedilmiştir. Edmond Becquerel olarak bilinen Alexandre Becquerel, güneş spektrumu, manyetizma, elektrik ve optik üzerine çalışmaları ile tanınmaktadır.

    Alexander Becquerel SolarAVM Alexander Becquerel

    3. Tarihteki ilk fotovoltaik hücre

    Tarihteki ilk fotovoltaik hücre 1941 yılında Amerikalı Russell Ohl  tarafından üretilmiştir ve patenti alınmıştır. (US Patent 2402662, "Light sensitive device”)

    russell holRussell Ohl tarihteki ilk solar hücrenin kurulumunu yapıyor.

    4. Günümüz güneş panellerinin ilk örneği

    Halen kullanılmakta olan modern solar hücre teknolojidsi 1954 yılında Bell Laboratuvarlarında üretilmiştir. Bu hücrenin verimliliği %6 civarındaydı.

    Bell İlk güneş paneliBell Laboratuvarları tarafından yapılan duyuru

    5.Global enerji ihtiyacını güneşten karşılamak istesek ne kadar alan gerekirdi?

    Global enerji ihtiyacını güneşten karşılamak istesek ne kadar alan gerekirdi? Tüm dünyanın yıllık enerji ihtiyacını karşılamak için 496,805 kilometrekarelik bir alan yeterlidir. Bu alan İspanya büyüklüğünde olacaktır.

    İlk duyduğunuzda bu size biraz fazla gibi gelebilir ama şöyle düşünün. Sahra çölü 9,064,958 kilometrekaredir. Yani dünyanın tamamını güneş enerjisi ile buluşturmayı mümkün kılacak alanın 18 katıdır. Birleşmiş Milletler verilerine göre her yıl 170,000 kilometrekare orman alanını yok ediyoruz.

    Üzerinde düşündükçe bu alanın oldukça az olduğunu anlarsınız. Hem güneşi neden tek bir noktada üretelim ki? Gerekli alanı dünyanın farklı yerlerinde kullanacağımızı unutmayalım! Batarya teknolojilerinin daha da gelişmesiyle birlikte gece gündüz güneşle aydınlanacağımız günler çok uzakta olmasa gerek.

    dünyaya yetecek solar alanKırmızı kare kadar güneş enerji santrali yeterli olacaktı

    6. Güneş paneli kurarsanız torununuz doğduğunda halen çalışıyor olacak

    Ortalama bir güneş paneli 25 yıl performans garantisi sunar. Kısacası, bugün ortalama bir panelle bir sistem kursanız, torununuz sizin sisteminizle üretilen elektriği kullanabilecek demektir.

    25 yıl performans güneş paneli

    SolarAVM ekibi olarak  gelecek güneşle aydınlansın istiyoruz.

    Yorumunuzu bırakın
    *