Quantcast
Kapat
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Kategoriler
    Filtreler
    Ayarlar
    Arama

    Güneş Panelleri Ve Kötü Hava Koşulları

    Güneş Panelleri Ve Kötü Hava Koşulları

    Güneş Panelleri Kötü Hava Koşullarına Dayanaklı Mıdır?

    Güneş paneli üreticileri paneller kötü koşullara sürekli maruz kaldıkları için sistemlerini olabilecek en sağlam şekilde inşa etmeye çalışmaktadır. Güneş panelleri kötü ve sert hava koşullarına karşı oldukça dayanıklıdır. Rüzgâr, yağmur veya dolunun güneş panellerinize zarar vermesi konusunda endişelenmenize gerek yoktur, çünkü paneller bu koşullara dayanıklı olacak şekilde üretilmiştir. Ancak herhangi bir fırtına vurmadan önce bazı önlemler almanız gerekecektir.

    Güneş Panelleri Ne Kadar Dayanıklıdır?

    • Bazı güneş panelleri camdan yapıldıkları için kırılgan görünebilir, ancak yüksek kaliteli, kalın temperli cam aslında oldukça güçlüdür.
    • Monokristal silikon yapım güneş panelleri ise daha yaygın ve dayanıklıdır. Monokristal silikon, saf silikonun eritilmesi ve çubuklar haline getirilmesi, ardından da levhalar halinde kesilmesiyle yapılır. Silikon ne kadar saf olursa, güneş panelleriniz o kadar verimli olur.
    • Solar AVM güneş panelleri düşük bozulma oranına sahiptir ve bu nedenle uzun ömürlüdür. Ayrıca ürünlerini titizlikle test etmekte ve güneş panellerinin yüksek şiddetli rüzgarlar, büyük dolu ve şiddetli yağmur dahil olmak üzere en kötü koşullara dayanabilmesini sağlamak için üçüncü taraf doğrulamasını takip etmektedir.

    Türkiye’de Kötü Hava Koşulları

    Türkiye’de hava koşullarının görüldüğü alanlar değişiklik göstermektedir. 2022 yılı ilkbahar yağmur yağışları en çok Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde görülmüş olup bu bölgeler dışında bazı şehirlerde de sel felaketleri yaşanmıştır. Rüzgâr ise Türkiye’ nin çeşitli bölgelerinde görülebilmekte olup rüzgar potansiyeli en çok olan şehirler Bandırma, Antakya, Kumköy, Mardin, Sinop, Gökçeada, Çorlu ve Çanakkale olarak sıralanmıştır.

    Kötü Hava Koşullarının Güneş Panelleri Üzerindeki Etkisi

    Yağmurun paneller üzerindeki etkisi

    • Yağmurun güneş panelleri üzerinde olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır. Güneş panelleri ve sistem parçaları su geçirmezdir ve dayanıklıdır. Yağmurun panellerinizi bozacağı konusunda endişelenmenize gerek yoktur.
    • Aslına bakılırsa yağmur panellerinizin enerji üretiminde olumlu bir etki de yaratabilir. Su yansıtıcıdır, bu nedenle bu damlacıklar ışığı çeker ve bir yağmur fırtınasından sonra güneş yeniden ortaya çıktığında enerji üretimini artırır.
    • Yağmur aynı zamanda panel üzerinde biriken kirleri temizlemede etkilidir. Böylelikle panelleriniz bol bol güneş ışığı alır.

    Rüzgârın paneller üzerindeki etkisi

    Çoğu güneş paneli, saatte 225 kilometreye kadar rüzgâr hızını kaldırabilir. Üreticiler güneş paneli sistemlerini yerel rüzgâr tiplerini göz önünde bulundurarak tasarlamaktadır. Bununla birlikte, güneş paneli sisteminiz bu güçlü rüzgarlarla mücadele etmekte sorun yaşamaz ve kötü hava koşullarına dayanabilir.

    Dolunun paneller üzerindeki etkisi

    Çoğu insanın düşündüğünün aksine, güneş panelleri en sert ve en büyük dolu tanelerine karşı dayanıklıdır. ABD Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı, 2009-2013 yılları arasında 50.000 güneş paneli kurulumunu incelemiş ve tüm sistemlerin yalnızca %0,1'inin her yıl modül hasarı veya düşük performans bildirdiğini tespit etmiştir. Bunun nedeni, kaliteli üreticilerin panellerini aşırı hava koşulları için test etmeleridir.

    Güneş Panelleri Kötü Hava Koşullarında Çalışır Mı?

    Kötü hava koşullarının getirdiği yoğun yağmur ve bulutlara rağmen güneş panelleri enerji üretmeye devam edebilir. Güneş ışınları, güneş panellerinize doğrudan ya da dolaylı yoldan ulaştığı sürece panelleriniz enerji üretmektedir. Bazı bölgelerde panellerin şebekeye bağlanması gerekmektedir. Bir kesinti meydana geldiğinde şebekeyi eski haline getirmek için çalışan elektrikçilerin güvenliği için tüm güneş enerjisi sistemleri enerji üretimini durdurmalıdır. Bu nedenle, bulunduğunuz bölgede kötü hava koşulları veya diğer sert havalardan kaynaklanan kesintiler yaşanıyorsa, yedek güç için bir aküye sahip olmak işinizi kolaylaştıracaktır.

    Panellerinizi Kötü Hava Koşullarına Nasıl Hazırlarsınız?

    • Hava koşulları Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlük olarak takip edilmektedir.
    • Güneş panellerini kötü hava koşullarından dolayı bulunduğu zeminden kaldırmak paneller olası hasarları da engellediğinden gereksiz ve mantıksız olacaktır.
    • Herhangi bir hasar olması ihtimaline karşı kötü hava koşulları gerçekleşmeden önce güneş paneli sisteminizin durumunu belgelediğinizden emin olun. Güneş panelleri finansal bir yatırımdır. Sigorta kapsamı ararken kanıtınızın olması durumunuza yardımcı olacaktır.
    • Güneş enerjisi sistemleri sağlayıcınıza belge vermeniz gerekiyorsa gerekli belgelere sahip olmak akıllıca olacaktır. Çoğu güneş enerjisi garanti planı, 25 yıllık bir süre boyunca hasar, kayıp veya hırsızlık nedeniyle sisteminizin ekipmanını, işçiliğini ve onarım veya bakımını sağlamaktadır.

    Kötü Hava Koşullarından Sonra Güneş Panellerı̇nı̇zı̇ Nasıl Kontrol Edersı̇niz

    Kötü hava koşulları yaşandıktan sonra güneş paneli sisteminizde hasar olup olmadığını her zaman kontrol etmelisiniz. Ancak, çatı güneş panellerini değerlendirmek duvara veya yere monte edilen güneş panelleri kadar kolay değildir. Bir uzmanın sisteminizi değerlendirebilmesi için güneş enerjisi sağlayıcınızla iletişime geçtiğinizden emin olun. İncelemeyi ister kendiniz yapın ister bir güneş enerjisi uzmanından yardım isteyin, her türlü hasarın kaydedilmesi gereklidir. Açıkta kalan veya yer değiştiren kablolardan kaçınılmalıdır. Sistem akımla enerjilendirilebilir ve potansiyel olarak size zarar verebilir.

    Dayanıklı Güneş Panelleri İçin Gumbel Group İle İletişime Geçin!

    Yorumunuzu bırakın
    *