Quantcast
Kapat
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Kategoriler
    Filtreler
    Ayarlar
    Arama

    Zemine Monte Güneş Panellerı̇

    Zemine Monte Güneş Panellerı̇

    Zemine Monte Güneş Panellerı̇ Hakkında Her Şey

    Zemine monte güneş panelleri, tercihinize ve ortamınıza bağlı olarak eviniz veya işletmeniz için iyi bir seçenek olarak değerlendirilebilir. Çatınızın güneye bakmadığı, panellerinizi çatınıza monte etmek istemediğiniz veya panellerinizin estetik nedenlerle gizli kalmasını tercih ettiğiniz durumlarda yere monte güneş paneli sistemleri sizin için iyi bir alternatif olabilmektedir. Zemine monte güneş panelleri hakkındaki yazımızı inceleyebilirsiniz.

    Güneş Panellerı̇ İçı̇n Farklı Zemin Montaj Tı̇plerı̇ Nelerdı̇r?

    Zemine monte sistemler, bir rafı(çatı, askı, çerçeve, çatı, iskele anlamları da var) ve panel sistemini yerinde tutmak için çeşitli seçeneklere sahiptir.

    Standart Yere Monte Güneş Panelı̇ Sı̇stemı̇

    Standart zemin montajlarının birkaç temel seçeneği vardır. Güneş paneli sistemini destekleyen, tipik olarak çelikten yapılmış eğimli bir raf sistemi kullanırlar. Beton iskele temeli en popüler seçenektir. Kurulumu için, birkaç fit derinliğinde çok sayıda delik kazılmalı ve ardından direkler bunlara yerleştirilmelidir. Ardından, sistemi destekleyebilmeleri ve yerinde tutmak için deliklere beton dökülmelidir. Balastlı sistem esasen standart bir zemin montajıdır, ancak beton zemine dökülmez, zeminin üzerindedir. Ağır beton temeller bir raf sistemini ve üç ila dört güneş panelini yerinde tutar, böylelikle paneller güçlü rüzgardan ve olumsuz hava koşullarından etkilenmezler. Balast sistemleri hem zemin hem de çatı kurulumları için çalışır ve panelleri çatılarına ya da mülklerinin zeminine monte etmek istemeyenler için kullanışlıdır.

    Direğe Monte Güneş Paneli Sistemleri

    Tahrikli bir iskele (güdümlü iskele, sürülen iskele), esasen özel makineler kullanılarak zemine kazık çakılan büyük bir direktir. Yerine yerleştirildikten sonra, direğin tepesi güneş paneli sistemini destekleyen dikdörtgen bir çerçeveyi tutar. Sarmal kazıklar da zemine yerleştirilmeleri için özel makineler gerektirmeleri bakımından çakma iskelelere çok benzemektedir. Onları diğerlerinden ayıran şey ise dev bir vidaya benzeyen görünümleridir. Esasen sarmal (helisel) kazıkları zeminin derinliklerine vidalanmalıdır. Bu, güneş panellerinin bir çerçeve sistemine tutunmalarını sağlar.

    Zemine Monte Takı̇p Sı̇stemlerı̇ Nasıl Çalışır?

    Güneş panelleriniz ne kadar çok güneş ışığı alırsa o kadar çok enerji üretmektedir. Ancak ayarlanabilir değillerse güneş panellerinden tam olarak yararlanmak zor olabilir. Bu noktada takip sistemleri devreye girmektedir. Takip sistemleri güneşin gökyüzündeki sürekli değişen konumunu takip edebilir ve güneş paneli sisteminizin yerleşimini ayarlayabilir. Bu şekilde, mümkün olan en fazla güneş enerjisini soğurabilme imkânı edinirler. Takip sistemleri, gün ve mevsimler boyunca güneş ışığı emilimini en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Güneş takip sistemleri yatay, dikey veya her iki yönde de dönebilir. Sınıflandırırken tek eksenli ve çift eksenli olmaları baz alınmaktadır.

    Tek eksenli: Tek eksenli takip cihazları ya yatay olarak doğudan batıya ya da dikey olarak yukarı ve aşağı dönebilir. Bu takip cihazları yalnızca tek yön seçimini gerçekleştirebilir ve çoğunlukla doğu-batı takip cihazları tercih edilmektedir.

    Çift eksenli: Çift eksenli takip cihazları tek eksenli takip cihazlarından daha kapsamlı bir çalışma şekline sahiptir ve bu nedenle daha pahalıdır. Hem doğudan batıya hem de yukarı ve aşağı dönüş yapabilirler. Bu, güneş enerjisinin daha iyi soğrulmasına ve uzun vadede daha fazla para tasarrufu yapılmasına yardımcı olmaktadır.

    Zemine Montelı̇ Sı̇stem Maliyetleri Nasıldır?

    Zemine monte güneş panellerinin hem ekonomik dezavantajları hem de avantajları vardır.

    • Zemine monte güneş paneli sistemlerinin kurulumu daha pahalıdır çünkü paneller için bir destek yapısı inşa etmeniz gerekir. Çatılar ve duvarlar diğer kurulumlarda destek yapıları olarak hizmet eder. Bununla birlikte, zemine monte bir temel için tipik olarak direkler ve raf sistemleri gerekli olduğundan, malzeme maliyetlerinde bir artış olur.
    • Kurulum için kazık çakıcılar gibi ağır makineler gerektiğinden işçilik maliyetleri de çatı veya duvara monte güneş paneli sistemlerinden daha fazladır. İnşaat bilgisi ve deneyimine sahip olmayan bir birey kazık çakma makinesine sahip değildir veya nasıl kullanılacağını ya da çimento blokların nasıl hareket ettirileceğini bilmez. Bu nedenle, projeyi tamamlamak için inşaat personelinden de destek almanız gerekecektir.
    • Zemin kurulumları yapısal tasarım ve temel planlarını içerir, bu nedenle bağımsız inşaat projeleri olarak kabul edilirler. Bu, izin almanın genellikle duvar veya çatı paneli sistemlerine göre daha kapsamlı ve zor olduğu anlamına gelir.
    • Öte yandan, yere monte edilen güneş paneli sistemleri takip sistemleri ile ayarlanabilir. Bu nedenle, güç çıkışları diğer kurulum türlerinden daha yüksek olma eğilimindedir. Büyük olasılıkla yatırımın cebinize dönüşü daha kısa sürede gerçekleşecektir.

    Zemine Montelı̇ Güneş Panelı̇ Sı̇stemlerı̇ Daha Mı Güvenlı̇dı̇r?

    Zemine monte edilen güneş paneli sistemleri genellikle duvara veya çatıya monte edilen sistemlerden çok daha güvenlidir. Kurulum veya rutin bakım için özellikle kötü hava koşullarında riskli olan çatıya erişim gerektirmezler. Düzenli temizlik yapmak da daha kolaydır, bu nedenle kaza riski çatı kurulumlarına göre çok daha düşüktür.

    Zemine Monte Güneş Panellerı̇ İçı̇n Gumbel Group İle İletı̇şı̇me Geçı̇n!

    Güneş enerjisine geçiş yapmak veya zemine monte güneş panelleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için Gumbel Group ile iletişime geçin.

    Yorumunuzu bırakın
    *