Quantcast
Kapat
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Kategoriler
    Filtreler
    Ayarlar
    Arama

    Tam Sinüs mü Modifiye Sinüs İnverter mi?

    Tam Sinüs İnverter mi Yoksa Modifiye Sinüs İnverter mi?

    İnverter satın alırken nelere dikkat edilmelidir?

    Bu soruya geçmeden önce bize inverter gerekli mi? sorusunu cevaplamamız daha doğru olacaktır. Solar inverterler, güneş elektrik enerjisi kurulumunun çok önemli bir bileşenidir. İnverterler, güneş panellerinizden üretilen ve/veya pilinizde depolanan gücü DC akımdan AC Akıma (Alternatif akım) çevirir. Evinizde, karavanınızda, bağ evinizde kullandığınız cihazlar, dizüstü bilgisayarlarınızdan mikrodalga fırınınıza kadar elektrik sağlamak için güneş enerjisinden elektrik üreten panelleri kullanıyorsanız veya akülerinizdeki elektrik ile bu cihazları kullanmak istiyorsanız size bir inverter gereklidir. 

    Peki İnverter satın alırken nelere dikkat edilmelidir?

    Yazımızın bundan sonraki kısmı özellikle 10 kW altı bir güce sahip İnverter almayı düşünenler içindir.

    İnverterler arasındaki farkları, neleri çalıştırabileceklerini ve kurulumunuzda kullanmanız için en iyi inverterin ne olabileceğini inceleyelim.

    Solar inverter nedir?

    İnverterler, fotovoltaik sistem ile sisteminizden enerji çeken cihazlar arasında geçit görevi görür. Güneş panellerinizden ve/veya akülerinizden gelen doğru akım (DC) çıkışını, hemen hemen tüm cihazlarda kullanılan standart olan alternatif akıma 220/380V (AC) dönüştürürler.

    Güneş enerjisi kurulumum için neden bir invertere ihtiyacım var?

    Solar inverterler, güneş enerjisi kurulumunuzun önemli bir bileşenidir. Evinizdeki çoğu cihaz AC enerjisi kullanır, bu nedenle panelleriniz (DC) için üretilen enerjinin dönüştürülmesi gerekir. İnverterler DC'yi AC'ye dönüştürür. Ayrıca voltajı da değiştirirler. Güneş panelleriniz güneş ışığını toplayıp enerjiye dönüştürdükten sonra bu enerjiyi şarj kontrolörleri ve/veya inverterlere gönderir. İnverterler bu gücü AC enerjisine dönüştürür. İnverterde alternatif akıma dönüşme sonrası cihazlarınızı fişe takabilecek ve bu enerjiyi kullanmaya başlayabileceksiniz. İnverterler ayrıca bileşenlere ve üniteye herhangi bir zarar gelmesini önlemek için hem DC girişi hem de AC çıkışı için aşırı yük koruması sağlar. 

    Tam Sinüs, Modifiye Sinüs nedir?

    Tam Sinüs inverter nedir?

    Tam Sinüs inverterlerini çıkış voltajı gerçek sinüs dalgaları şeklindedir. (Şekil-1)

    Şekil-1 Tam Sinüs Dalgasi.jpegŞekil-1 Tam sinüs dalgasının şekli.

    Ülkemizde elektrik şebekemiz tam sinüs AC özelliğinde ve 50Hz frekanstadır.  Bu durumda şebekeye elektrik vermek üzere bağlanacaksanız her zaman Tam Sinüs inverterlere ihtiyaç vardır. Yada şebekeye elektrik vermeyeceksiniz ancak hassas bir ekipmanınız, son teknoloji TV'ler, CFL ampuller ve AC motorlu cihazlar (mikrodalgalar ve buzdolapları) için Tam Sinüs invertere ihtiyacınız olacaktır.

    Hangi Cihazları alıştırmak için Tam Sinüs bir invertere ne ihtiyacım var?

    • AC motorlu tüm aletler: Örn: Mikrodalgalar ve buzdolapları
    • Nemlendiricili CPAP makineleri gibi hassas tıbbi ekipman
    • Hassas elektronik Cihazlarınız
    • Lazer yazıcılar
    • En yeni TV'ler
    • Elektronik zamanlayıcı veya dijital saatli cihazlar

    Tam Sinüs inverterler ayrıca cihazlar elektronik cihazları parazitsiz çalıştırmak için daha temiz, daha yumuşak, daha sessiz ve daha güvenilir elektrik üretme yeteneğine sahiptir. SolarAVM, güneş enerjisi tesisatınıza ve enerji ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde çeşitli kapasitelerde Tam Sinüs inverterleri en uygun fiyatlarda sizlere sunmaktadır.


    Modifiye sinüs inverter nedir?

    Şekil-2 Modifiye Sinüs DalgasıŞekil-2 Modifiye Sinüs Dalgası

    Modifiye sinüs inverterlerde, polarite aniden pozitiften negatife geçer. Dalgaya bakıldığında, kutupluluğun ileri geri çevrildiği bir merdiven basamağı, kare deseni vardır. Bu tip bir dalga, hassas ekipmanı olumsuz etkileyebilir. Örneğin CPAP (Solunum destek) makinesi gibi hayati önem taşıyan bir cihazınız güç vermeniz gereken tıbbi ekipmanınız varsa, Modifiye sinüs inverter kullanamazsınız. Ek olarak, çoğu durumda, Modifiye sinüs dalgası inverterine bağlı cihazlarla bir uğultu duyarsınız.


    Modifiye sinüs dalgası inverter ile ne çalıştırabilirim?

    Modifiye sinüs inverterler, hassas elektroniklerin olmadığı basit sistemlerde kullanılabilir. Bir AC motor yoksa ve hassas bir tıbbi ekipman parçası değilse, iyi bir tercih olabilir. Eski tüp televizyonlar, telefon şarj cihazları genellikle Modifiye sinüs inverter ile sorunsuz çalışır.

    Modifiye sinüs inverter kullanmanın artıları ve eksileri nelerdir?

    Artıları: 
    Daha Az Para: Modifiye bir sinüs inverter kullanmanın ana yararı, önceden daha az para ödemenizdir. 1000 watt Modifiye sinüs inverter fiyatı solaravm.com sitemizde 600 Liradan başlarken, 1000 watt Tam Sinüs inverter fiyatları yaklaşık 1100 TL den başlayan fiyatlarla satışa sunulmaktadır.

    Eksileri:
    Daha düşük verimlilik: Buzdolaplarında, pompalarda ve fanlarda bulunan motorlar, daha düşük verimlilik nedeniyle inverterden daha fazla güç kullanır. Modifiye sinüs inverter ile çalışan çoğu cihaz motor etiketinde yazılı değerden yaklaşık %20 daha fazla güç kullanır. Bunun nedeni, motorların çalışırken ısınması ısınınca da daha yüksek güç tüketmesidir. Bu da bu gibi cihazların uzun süre modifiye sinüs dalgası ile çalışamayacağı anlamına gelir.

    Pek çok cihazla çalışmaz: Yukarıda belirtildiği gibi, modifiye sinüs inverterler, AC motor, tıbbi ekipman görüntü kayıt cihazları, LED TV ler ve diğer hassas elektronik cihazlara sahip cihazlarla iyi çalışmaz. Ampuller dahi, çok parlak olmayabilirler ve bir uğultu üretebilirler. Dizüstü bilgisayarlar, Modifiye sinüs dalgası inverterleriyle birlikte kullanıldığında daha kısa bir kullanım ömrü görebilir.

    AC motor kullanan buzdolapları, mikrodalga fırınlar ve kompresörler gibi cihazlar, Modifiye sinüs inverterde verimli çalışmayacaktır. Bazı floresan lambalar da o kadar parlak çalışmayabilir ve bazıları vızıldayabilir veya uğultu sesleri çıkarabilir.

    Hangi boyutta invertere ihtiyacım var?

    Güneş enerjisinden elektrik üretimi için kullanılan ve solar inverter olarak biline cihazlar çeşitli boyutlarda imal edilirler. İnverterler, tıpkı güneş panelleri gibi watt cinsinden derecelendirilir. Solar inverteriniz panellerden gelen DC elektriği dönüştürdüğü için solar inverteriniz güneş panellerinizin ürettiği tüm gücü işleme kapasitesine sahip olması gerekir.

    Genel bir kural olarak, inverterinizin boyutu, güneş paneli sisteminizin DC değerine benzer olmalıdır. Örneğin 14 tane 400 Watt güneş paneliniz var ise ve buna uygun bir sistem kuruyorsanız toplam panel gücünüz 5600 watt olacaktır., Buna yakın boyutlarda 5 kW civarında bir inverter satın almalısınız.

    Solaravm.com protföyünde , 600 watt ila 5000 watt arasında değişen Tam Sinüs inverterlere sahiptir . 

    Şebekeden bağımsız bir sistem kuracaksam Modifiye sinüs bir inverter kullanabilir miyim? 

    Şebekeye bağlanacaksanız, Tam Sinüs bir invertere ihtiyacınız olacak. Bunun nedeni, elektrik şebeke frekansının tam Sinüs dalgaları şeklinde enerji sağlamasıdır. Bununla birlikte, şebekeden bağımsız kalıyorsanız, basit cihazlarınıza güç sağlamak için daha ekonomik bir tercih olan Modifiye sinüs bir inverter kullanabilirsiniz.


    Sonuç? Ne satın almalıyım tam sinüs mü? Modifiye Sinüs mü?

    Tam Sinüs inverterler kısa bir süre öncesine kadar birçok tüketici için daha gösterişli, daha pahalı bir seçenekti. Ancak gün geçtikçe maliyetleri çok daha uygun hale gelmektedir. 

    Cihazlarınıza güç sağlamak için sınırlı bir bütçeniz varsa, basit cihazlar kullanıyorsanız ve verimlilikle ilgilenmiyorsanız, modifiye sinüs inverterler hala uygun bir seçenektir. Ancak, cihazlarınızın güvenli ve en yüksek verimde çalışacağını bilmenin huzurunu istiyorsanız, Tam Sinüs bir inverter satın almanızı öneriyoruz.

     

    Yorumunuzu bırakın
    *