Jel aküler diğer akü tiplerine kıyasla aşınıma, darbeye, sıvı temasa ve titreşime karşı dayanımlıdır. Raf ömrü ve kullanım ömürleri de daha uzundur. Jel aküler daha uzun ömre sahiptirler ve şarj edilebilmeleri daha kolaydır. Verimlilik oranları da diğer akülere göre daha yüksektir.
Akü içerisinde bulunan elektrolitlerin jel olması sebebiyle zorlu hava koşullarında bile çalışma imkanı vardır. Ayrıca buharlaşma sorunu olmadığından su takviyesi gerektirmeyeceği için bakımı da oldukça kolaydır.
Geri dönüşümlü ve çevre dostu jel akülerin sızdırmazlık oranları da oldukça düşüktür.
Son yıllarda güneş enerjisine artan talep doğrultusunda da jel akülere olan taleplerde de artışlar oldu. Yenilenebilir enerji sektöründe tercih edilen jel aküler elektriğin olmadı noktalarda depolama konusunda avantaj sağlamaktadır. Gündüz ürettiğiniz enerjiyi jel aküler sayesinde depolayabiliyor, güneşin olmadığı zamanlarda da depoladığınız enerjiden faydalanabiliyorsunuz.
Denizcilik alanlarında, teknelerde, karavanlarda, dağ ve bağ evlerinde kullanım için elverişlidir.
Orbus 100 Ah (yanlış olsada sadece "100 amper" de denilir) Solar jel akülerde akü asidine belirli elementler - genellikle spesifik silikon karışımları - eklenir ve elektroliti sızıntı yapamayan jel benzeri bir maddeye dönüştürür. Jelde kanalların "delinmesiyle", gaz halindeki oksijen pozitif plakadan negatif plakaya hareket eder. Burada hidrojen gazı ile karşılaşır ve suya dönüşerek enerji açığa çıkarır.
Orbus solar jel 100 Ah akülerin kapasitesi mükemmeldir, ancak asit direncinin biraz artması onları marş aküleri olarak kullanım için daha az uygun hale getirir. Aşırı derin deşarja karşı oldukça dirençlidirler ve akü nominal kapasitesinin% 20'sine kadar boşaldığında bile işlevini sürdürür. Solar jel akülerde bir hasar olmadığı sürece her posizyondan güvenle çalışabilmektedirler. Sarj/dejarj sayılarının lityum bataryalara nispeten daha düşük olmasına rağmen ilk yatırım masraflarının daha düşük olması sebebiyle güneş enerjisi sektöründe oldukça fazla tercih edilmektedir.