Quantcast
Kapat
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Kategoriler
    Filtreler
    Ayarlar
    Arama

    Kategori:Solar Paket Sistemler

    Olarak görüntüle Kafes Liste
    Sırala
    Görüntüle Sayfa başına

    3 kW Hibrit Solar Paket Sistemi

    131.468,40 TL 136.863,00 TL
    SolarAVM farkıyla 3 kW Hibrit Solar Paket Sistemi, güneş enerjisinden maksimum verimle elektriğinizi üretmenizi sağlar.

    3.68 kW Ongrid Hibrit Solar Paket Sistemi

    158.841,00 TL 180.739,08 TL
    SolarAVM farkıyla 3.68 kW Hibrit Solar Paket Sistemi, güneş enerjisinden maksimum verimle elektriğinizi üretmenizi sağlar.

    4 kW Hibrit Solar Paket Sistemi

    176.423,40 TL 187.812,00 TL
    SolarAVM farkıyla 4 kW Hibrit Solar Paket Sistemi, güneş enerjisinden maksimum verimle elektriğinizi üretmenizi sağlar.

    5 kW Hibrit Solar Paket Sistemi

    179.620,20 TL 199.800,00 TL
    SolarAVM farkıyla 5 kW Hibrit Solar Paket Sistemi, güneş enerjisinden maksimum verimle elektriğinizi üretmenizi sağlar.

    DEYE 8 KW On-Grid Hibrit Monofaze Paketi LV (48V)

    277.855,53 TL
    DEYE 8 KW On-Grid Hibrit Monofaze Paketi LV (48V) ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için sayfamızı inceleyebilir, ürünü en ekonomik fiyatlarla sitemizden temin edebilirsiniz.

    SolarAVM 11 kw inverter ile 10 kwh depolamalı Off-Grid Paket

    138.861,00 TL 146.853,00 TL
    TommaTech 11 kW Inverter ile 2 Adet ASPİLSAN Telekomünikasyon 48 V 100 Ah Lityum Batarya ürünleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilir ve en uygun fiyatlardan satın alabilirsiniz.

    SolarAVM TommaTech 11 kW İnverter + 48V 50Ah LiFePO4 Lityum Batarya

    176.915,05 TL
    SolarAVM TommaTech 11 kW İnverter + 48V 50Ah LiFePO4 Lityum Batarya ürünleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilir ve uygun fiyatlardan satın alabilirsiniz.

    SolarAVM TommaTech 7.2kW İnverter + 48V 50Ah LiFePO4 Lityum Batarya

    137.668,14 TL
    SolarAVM TommaTech 7.2kW İnverter + 48V 50Ah LiFePO4 Lityum Batarya ürünleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilir ve en uygun fiyatlardan satın alabilirsiniz.

    TommaTech 11 kW Inverter ve TommaTech 10,24 kw/h Depolama Solar Paket sistem

    146.253,60 TL 147.852,00 TL
    TommaTech 11 kW Inverter + TommaTech Modular Serisi 51.2V 100AH LFP Lityum Batarya +TT Rack/Moduler Seri Güç Kablosu Seti 1.5m ürünleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilir ve en uygun fiyatlardan satın alabilirsiniz.

    SolarAVM 1 kW Solar Paket On Grid Güneş Enerji Sistemi (GES)

    36.123,84 TL 39.960,00 TL
    SolarAVM Şebeke Bağlantılı 1 kW Güneş Enerji Sistemi ile optimum koşullarda aylık 165 kWh e kadar tüketimi olan monofaze şebekeye sahip bir evin elektrik ihtiyacı kolayca karşılanabilir. Solar paket fiyatları ve içeriği ile ilgili geniş bilgi almak için sayfamızı inceleyebilir, ürünü uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

    3 kW Monofaze On Grid Solar Paket Güneş Enerji Sistemi (GES)

    96.903,00 TL 119.880,00 TL
    Solplanet Inverter Kullanılan Monofaze Şebeke Bağlantılı 3 kW Güneş Enerji Sistemi ile optimum şartlarda aylık tüketimi 450 kWh e kadar ortalama bir evin elektrik ihtiyacı kolayca karşılanabilir. Ürünle ilgili ayrıntılı bilgi alabilir, dilerseniz satın alabilirsiniz.

    5 kW Solar Paket On Grid Güneş Enerji Sistemi (GES) - Solplanet inverter ile

    140.659,20 TL 159.840,00 TL
    Solplanet Inverter Kullanılan Şebeke Bağlantılı 5 kW Güneş Enerji Sistemi ile optimum şartlarda ortalama bir evin elektrik ihtiyacı kolayca karşılanabilir. Ürünle ilgili ayrıntılı bilgi alabilir, dilerseniz satın alabilirsiniz.

    Güneş Enerjisi Sistemler Hakkında

    Güneş Enerjisi Sistemleri, güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren sistemlerdir. Bu sistemler, güneş ışığını alan fotovoltaik güneş panellerinden oluşur. Fotovoltaik paneler, güneş ışığının enerjisini elektrik enerjisine dönüştürür.

    Bir Güneş Enerjisi Sistemi, kabaca birkaç fotovoltaik panel, bir inverter, birkaç akü ve birkaç kontrol cihazından oluşur. Fotovoltaik paneller, güneş ışığını alır ve bu enerjiyi DC (doğru akım) olarak üretir. Inverter ise DC enerjisini AC (alternatif akım) enerjisine dönüştürür. Böylece bu enerji, evinizdeki elektrik cihazlarınızı çalıştırmak için kullanılabilir. Aküler ise üretilen enerjilerin stok edilmesini sağlar veya üretilen enerji üreteçte kullanılamazsa kullanılabilir. Kontrol cihazları, sistemin performansını izlemek ve kontrol etmek için kullanılır.

    Güneş Enerjisi Sistemler, ev ve işletmeler için olduğu kadar, büyük ölçekli güneş enerjisi santralleri için de kullanılabilir. Bu sistemler, çevre dostu ve yenilenebilir bir enerji kaynağı olarak, giderek daha yaygın hale gelmektedir. Ayrıca, solar panel sistemleri için gerekli olan malzemelerin maliyeti zaman içinde düşmektedir, bu nedenle bu sistemlerin maliyeti de azalmaktadır.

    Son olarak, solar panel sistemleri, elektrik üretiminde kullanılan kömür, petrol ve doğal gaz gibi enerji kaynaklarının tüketimini azaltarak, çevresel etkileri azaltabilir ve enerji bağımlılığını azaltabilir. Bu nedenle, güneş enerjisi sistemleri, gelecekte enerji üretiminde önemli bir rol oynayacaktır.

    Güneş Enerjisi Sistemini hangi amaçla kullanacaksınız?

    Her alışveriş süreci gibi cevaplanması gereken ilk soru hangi amaçla kullanacağınızı belirlemektir. Seçeceğiniz paketi ihtiyacınız belirleyecektir. Eğer ihtiyacınızı doğru belirlerseniz gereksiz para, emek ve zaman harcamamış olursunuz. 

    Solar Paket Sistem

    Solar paketlerin öne çıkan kullanım alanları

    • Konut ve ticari işletmelerin elektrik ihtiyacının karşılanması
    • Güç yedeği olarak kullanılması
    • Şebekeden bağımsız kabin, gölgelik, araç park alanı gibi alanların elektrik ihtiyacının karşılanması
    • Araç pillerinin (akülerinin, bataryalarının) şarj edilmesi
    • Karavan ya da teknelerde kullanılan küçük aletlerin elektrik gereksinlerinin karşılanması
    • Laptop, bilgisayar gibi küçük cihazların elektrik ihtiyaçlarının karşılanması

    Aslında ilk yapılması gereken kurmayı planladığınız sistemin boyutuna karar vermektir. Küçük cihazların çalıştırılacağı bir sistem için 100W ile 600W arası bir solar paket yeterli olacaktır. Daha büyük yükler için (yazlık solar paket, bağ evi solar paket gibi) 600 Watt, 1000W ve üzeri solar paket kullanılması uygun olacaktır. 

    Güneş Enerjisi Sistem için kaç güneş paneli kullanmalıyız? 

    İhtiyaç duyacağınız güneş paneli miktarını bir dizi değişken belirleyecektir: her bir solar panelin gücü, ortalama tüketiminiz ve ışınım. Bu noktada biraz matematik yapmamız gerekir.

    Günlük elektrik tüketiminizi hesaplayın

    Günlük yük= kullandığınız cihazların toplam watt değeri (amper X volt) X bu cihazların çalışma süreleri

    İhtiyacımı kaç güneş paneli karşılar?

    Güneş paneli sayısı= günlük yük (Wh) / günışığı süresi (saat) X tek bir panelin watt gücü (W)

    Örneğin 50W gücünde 8 saat boyunca çalışan dört ampül (toplam 200W) için günlük yük 1.6 kilowatt saat (kWh) olacaktır. Eğer günde 5 saat günışığı alan bir lokasyon için 100W paneller kullanacaksanız 3.2 adet panele ihtiyacınız var demektir. Dolayısıyla 4 adet 100W gücündeki panel ampülleri rahatlıkla çalıştırabilir. 

    100W güneş panel modeli  formülün anlaşılması bakımında temsili olarak seçilmiştir. Eğer örneğimizi Türkiye piyasasında satılmakta olan panellere uyarlarsak, Jinko Solar Eagle paneli 405W gücündedir ve böylesi bir senaryoda tek başına gerekli gücü fazlasıyla üretebilir. 

    En doğru Güneş Enerjisi Sistemini nasıl seçeriz?

    Solar paket seçimini belirleyecek üç temel kriter vardır

    • Watt gücü
    • Volt
    • Paket İçeriği

    Watt gücü

    Paketin watt gücü günlük yüke göre belirlenecektir. Örneğin 300 W gücündeki solar akü içeren off-grid Güneş Enerjisi Sistem ile; 4 Adet Tasarruflu Lambayı günde ortalama 6 Saat,  dizüstü bilgisayarınız ve cep telefonları şarjlarınızı kullanabilirsiniz.

    Solar jel akülü 1 kw solar paket ile; 5 Adet Tasarruflu Lambayı günde ortalama 6 Saat, Küçük LED Ekran TV + Uydu Alıcısını ortalama 6 Saat, Orta Boy bir Buzdolabını 24 saat, dizüstü bilgisayarınızı 6 saat, küçük ev aletlerinizi ve cep telefonları şarjlarınızı kullanabilirsiniz. 1 kW altındaki güce sahip motor, el aleti vs cihazlarınızı kısa süreli ve diğer cihazların bağlı olmaması koşuluyla kullanabilirsiniz.

    Daha fazla örnek için SolarAVM’nin solar paketler kategorisini inceleyebilirsiniz.SolarAVM’de 300 Watt Solar Paket, 600 Watt Solar Paket, 1000 Watt Solar Paket, 2000 Watt Solar Paket, 3000 Watt Solar Paket, 5000 Watt Solar Paket, 8000 Watt Solar Paket, 10000 Watt Solar Paket ürünler bulunmaktadır. Bunlar dışında ihtiyacınıza uygun özel paket tasarlanması için profesyonel teknik ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. 

    Voltaj

    Sistemde nasıl bir solar akü kullanacağınızı belirlemek için volt değerine dikkat etmelisiniz. Gelgelelim güneş panellerinin volt değerleri az ya da yanlış anlaşılan bir konudur. Güneş Enerjisi Sistemlerinde güneş paneli ile komple bir sistem kurgulandığı için volt konsuna açıklık getirmekte yarar var. 

    Yaygın kanının aksine güneş panelleri için tek bir volt değerinden söz edilemez. Açık devre gerilimi (Voc), Azami güç (VMP veya VPM) veya Nominal güç şeklinde birden fazla değer söz konusudur. 

    Açık devre gerilimi (Voc), güneş paneli herhangi bir yüke bağlanmadığı zaman voltmetre ya da multimetre ile ölçülebilen değerdir. Bu değeri güneş panelinin teknik dökümanından ve ilgili diğer belgelerinden öğrenmek mümkündür. Kutusu yeni açılan bir panelde kontrol edilmesinde yarar olan önemli parametrelerden biridir. 

    Güneş paneli hücre sayısı ile voltaj arasında doğrusal bir ilişki vardır. Aşağıdaki tablodan panel hücre sayısı ile voltaj arasındaki ilişkiyi görebilirsiniz. 

    solar panel voltaj solaravm

    Kullanıcılar tüketim alışkanlıkları ve eksik bilgilendirme nedeniyle seçeneklerin 12V güneş paneli ve 24V güneş paneli ile sınırlı olduğunu düşünürler. Yukarıdaki tablodan voltaj konusunun iki kategori ile sınırlı olmadığını ve çok boyutlu bir görünüm arz ettiğini görebilirsiniz. 

    Nominal Voltaj

    Gelelim nominal voltaj konusuna. Nominal voltaj solar akü entegre edilmiş sistemleri sınıflandırmada kullanılan bir terimdir. 12V güneş paneli, 24V güneş paneli gibi başlıklara rastlamışınızdır ancak nominal voltaj güneş panellerinin teknik dökümanlarında ve ürün etiketlerinde yer verilen bir değer değildir.

    Solar sistemlerin birçoğunda 12V ya da 24V solar akü kullanılıyor olması nedeniyle işlevsel bir sınıflamadır. Örneğin 12V solar jel akünüz varsa 12V güneş paneli, 24V solar jel akünüz varsa 24V güneş paneli olması istenir ancak bu durum dizi inverterler ve MPPT solar şarj kontrol cihazlarının gelişmesiyle eskisi kadar önemli değildir. 

    Dizi inverterler ve MPPT solar şarj kontrol cihazlarının solar sistem kurallarını değiştirdiğinin altını çizmek gerekir. Dizi inverterler ve MPPT solar şarj kontrolörleri sayesinde güneş panellerinin solar akülere uygun olarak tasarlanma zorunluluğu sona ermiştir. Solar panel üreticileri akü gereksinimlerini göz ardı eden boyut ve güçte ürünler geliştirmeye başmışlardır. 

    Yukarıdaki tablo incelendiğinde 18V nominal voltaj değerine sahip solar paneller olduğunu görebilirsiniz. Oysa piyasada 18V solar jel akü seçeceği bulmak olası değildir.  

    Tekne ya da karavan solar paket uygulaması

    Eğer kolay kurulacak ve mobil ihtiyaçlarınıza cevap verecek bir solar paket ihtiyacı söz konusuysa planlanama bu değişkene göre yapılmalıdır. Birçok solar paket çatı ya da zemin gibi tek bir noktada sabit kullanacak şekilde tasarlanmıştır. Karavan ya da tekne üzerine sabit sistem kurmak mümkün olmakla birlikte bunun herkesin ihtiyacına cevap veren bir çözüm olmadığı da aşikardır. 

    Eğer sabit bir sistem kurulmayacaksa katlanır ya da esnek paneller ile tak çalıştır kablolama sistemleri, hazır montaj boşlukları (delikler), aç kullan aparatlar, hafif ve dayanıklı malzemeler kullanılması en iyisidir. Karavan güneş sistemi gibi mobil çözümler için genellikle 100W-200W solar paket gücü yeterli olacaktır. Mobil sistemler için gücü belirli bir miktarla sınırlama tercihten ziyade zorunluluktur. Zira daha fazla güç, daha fazla alan ve daha fazla ağırlık anlamına gelmektedir. 

    Eğer teknede kullanılacak bir solar paket söz konusuysa ve solar akülerin panellerle şarj edilmesi düşünülüyorsa buna göre bileşenler kullanılmalıdır. Zira enerji ihtiyacı sadece demir atıldığında, marinaya veya iskeleye bağlanıldığında söz konusu olmayacaktır. Bu durumda marine dostu solar şarj kontrol cihazları ve diğer su geçirmez bileşenlere yönelmek en doğrusu olacaktır. 

    Aslında teknede solar paket kurulumu yapılacaksa en doğrusu şarj kontrol cihazı içermeyen bir solar paket almaktır. Bu şekilde su geçirmeyeceğinden emin olduğunuz bir solar şarj kontrol cihazını kendiniz temin edebilirsiniz. 

    Güneş Enerjisi Sisteminin İçeriği

    SolarAVM’de sunulmakta olan solar paketlerde aşağıdaki ürünlere yer verilmektedir. 

    • Güneş Paneli
    • Inverter (Modifiye sinüs veya tam sinüs)
    • Şarj Kontrol Cihazı (PWM veya MPPT)
    • Solar Jel Akü
    • Multicontact Marka Solar Kablo
    • Multicontact MC4 Konnektör
    • Konstrüksiyon sistemi ise güvenilir markalardan olup, elektrik sisteminden bağımsız ve opsiyonel olarak satışa sunulmaktadır.

    Güneş Enerjisi Sistem Fiyatları

    Tıpkı ev için güneş paneli hesaplama olduğu gibi Solar sistem fiyatları paketin içeriği, sağladığı güç, kullanılan cihazların marka ve garantileri ve müşterinin ihtiyaçlarına göre şekillenir. 

    Solar paket fiyatını belirleyen en önemli husus, kullanım amacı ve ihtiyaç duyulan güçtür. Karavan solar paket ya da mini solar paket ile bağ evi solar paket fiyatları birbirinden farklıdır. Tahmin edilebileceği üzere, solar paket 1kw, solar paket 5kw ve solar paket 10kw arasında da önemli fiyat farkları olacaktır. 

    SolarAVM’de farklı bütçe ve ihtiyaç senaryolarına uygun on-grid ve off-grid solar sistemleri bulabilir, aklınıza takılan her türlü soru için uzman teknik ekibimizle temas kurabilirsiniz. 

     

    Solar Paket Sistemler

    Close
    Filter by Hepsini temizle
    Min: 9.105 TL Max: 501.419 TL
    ₺9105 ₺501419