Quantcast
Kapat
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Kategoriler
    Filtreler
    Ayarlar
    Arama

    Kategori:Solar Jel Aküler

    Olarak görüntüle Kafes Liste
    Sırala
    Görüntüle Sayfa başına

    Orbus 150Ah Solar Jel Akü

    $218.40
    Orbus Solar Jel Akü - 150Ah -12 V Jel aküler kurşun asit akülerden farklı olarak içerisinde sülfirik asit yerine jel kıvamında bir elektrolitik malzeme kullanıldığından sulu tip akülere göre daha fazla şarj ömrüne ve daha derin deşarj özelliğine sahip olurlar.

    Orbus 200Ah Solar Jel Akü 12 Volt

    $294.00 $372.90
    Orbus Solar Jel Akü - 200Ah -( 200 Amper - 12 Volt ) Jel aküler kurşun asit akülerden farklı olarak içerisinde sülfirik asit yerine jel kıvamında bir elektrolitik malzeme kullanıldığından sulu tip akülere göre daha fazla şarj ömrüne ve daha derin deşarj özelliğine sahip olurlar.

    Orbus 100Ah Solar Jel Akü

    $147.60 $204.00
    Orbus Solar Jel Akü - 100Ah -12 V Jel aküler kurşun asit akülerden farklı olarak içerisinde sülfirik asit yerine jel kıvamında bir elektrolitik malzeme kullanıldığından sulu tip akülere göre daha fazla şarj ömrüne ve daha derin deşarj özelliğine sahip olurlar. Ürünle ilgili sayfalarımızı inceleyebilirsiniz.

    MEXXSUN Jel akü 12V 100Ah (MEX12-100)

    $163.80 $180.00
    MEXXSUN 100Ah Solar Jel Akü kurşun asit akülerden farklı olarak içerisinde sülfirik asit yerine jel kıvamında bir elektrolitik malzeme kullanıldığından sulu tip akülere göre daha fazla şarj ömrüne ve daha derin deşarj özelliğine sahip olurlar. Ürünle ilgili sayfalarımızı inceleyebilirsiniz.

    MEXXSUN Jel akü 12V 150Ah (MEX12-150)

    $245.70
    MEXXSUN Jel akü 12V 150Ah (MEX12-150) Solar Jel Akü kurşun asit akülerden farklı olarak içerisinde sülfirik asit yerine jel kıvamında bir elektrolitik malzeme kullanıldığından sulu tip akülere göre daha fazla şarj ömrüne ve daha derin deşarj özelliğine sahip olurlar. Ürünle ilgili sayfalarımızı inceleyebilirsiniz.

    MEXXSUN Jel akü 12V 200Ah (MEX12-200)

    $327.60
    MEXXSUN Jel akü 12V 200Ah (MEX12-200) Solar Jel Akü kurşun asit akülerden farklı olarak içerisinde sülfirik asit yerine jel kıvamında bir elektrolitik malzeme kullanıldığından sulu tip akülere göre daha fazla şarj ömrüne ve daha derin deşarj özelliğine sahip olurlar. Ürünle ilgili sayfalarımızı inceleyebilirsiniz.

    Solar Jel akü nedir? Hangi Alanlarda Kullanılır?

    Solar jel aküler, güneş enerjisi üreten sistemlerde en çok kullanılan depolama çözümlerinden biridir. Diğer kurşun asit akülerine kıyasla, solar jel aküler içinde sıvı bulundurmaz; bunun yerine jel kıvamında elektrolit bulunur, bu da bakım gereksinimi olmadığı anlamına gelir. Bu aküler, güneş enerjisi sistemleri dışında enerji depolama ve kesintisiz güç kaynağı (UPS) olarak da kullanılabilmektedir. Ayrıca alternatif yenilenebilir enerji kaynaklarında da tercih edilen bir seçenektir.

    En Ucuz Jel Akü Fiyatları Nelerdir?

    Düşük maliyetli solar jel akülerin satın alınması, kullanım sürecinde ortaya çıkabilecek sorunlar nedeniyle sonuçta daha yüksek maliyetli bir seçenek haline gelebilir. Bu nedenle, akülerinizi satın alırken fiyatı öncelemek yerine kalitesini sorgulamanız önemlidir. Tabii ki, jel akünün ekonomik olması da önemlidir, ancak gerekli kalite standartlarını karşılamıyorsa, ekonomik çözüm arayışınız sizi mağdur edebilir.

    Jel Akülerin Garanti Süresi Nedir?

    OrbusRitarOutdoLexronVictron marka solar jel aküler piyasada bilinen jel akü markaları olup 2 yıl garanti süresine sahiptirler. Farklı olarak Energon markalı aküler 3 yıl garantiye sahiptirler.

    Jel Akülerin Kullanırken Dikkat Edilecek Hususlar?

    Jel akülerin kullanımı sırasında dikkat etmeniz gereken temel başlıkları şu şekilde sıralayabiliriz:

    1. Jel akülerin raf ömürleri genellikle 1 yıl civarındadır. Eğer uzun süre bekletecekseniz, belirli aralıklarla şarj etmeyi unutmamalısınız.
    2. Kullanılmayan solar jel aküleri mutlaka tam şarj konumunda bekletilmelidir. Belli aralıklarla kontrol edilerek tam şarj seviyesinin korunduğundan emin olunmalıdır. Soğuk havalarda depolama yapacaksanız, enerji kesintisini önlemek için aküleri bağlantıdan ayırarak tam şarjda tutmanız önerilir.
    3. Aküleri açık havada bırakmamalı, güneş ve yağış etkilerinden korumalısınız. Kuru bir ortamda muhafaza edilmeleri gerekmektedir. Ayrıca kutup başlarının temiz olduğundan emin olmalısınız.
    4. Solar akülerin üstünü bez veya benzeri materyallerle örtmemelisiniz. Bunun yerine temiz olduklarından ve toz ve neme maruz kalmadıklarından emin olmalısınız.
    5. Akünüzü mümkün olduğunca metallerden uzak tutmalısınız ve üzerine herhangi bir metal eşya koymamalısınız.
    6. Solar sarj kontrol cihazı akülerin gerilimini sürekli denetler, ancak dönemsel olarak akü gerilimlerini kontrol etmek de önemlidir. Gerilim değeri sürekli olarak 12,4V altında ise akülerinizi ve solar şarj kontrol regülatörünü kontrol etmeniz önerilir.
    7. Eğer akülerinizden birinde şişme fark ederseniz hemen sistemden ayırmalısınız. Bu durumun en büyük sebebi akünün aşırı şarj edilmesidir. Aşırı şarj, akünün önerilen maksimum şarj geriliminin üzerine çıkması durumunda gerçekleşir. Örneğin akünüzün maksimum şarj gerilimi 14,6V ise şarj cihazı 15V elektrik gönderiyorsa bu aşırı reaksiyona neden olabilir. Bu sorunun kaynağı şarj cihazının arızası olabileceği gibi, akünün çok sıcak ortamda çalışması da olabilir.
    8. Solar Jel akülerinin daha uzun süre verimli kullanılabilmesi için güneş enerjisi sistemindeki akü miktarını artırarak akü başına düşen döngü sayısını azaltabilirsiniz. Örneğin, akünün %80 kapasite ile kullanılması durumunda döngü (cycle) sayısı 750 iken %50 kapasite ile kullanımda döngü sayısı 1350 olacaktır. Bu nedenle, 1 tane 200Ah akü yerine 2 tane 100 Ah akü kullanmak gibi bir yaklaşım düşünülebilir.

    Jel Akü Hesabı Nasıl Yapılır?

    Güneş enerjisi sistemlerinde solar jel akü kapasitesi hesabı, ihtiyaç olan enerjinin %50 daha fazlasının hesaplanması gerektiğini göz önünde bulundurmalıdır. Özellikle yağmurlu veya kapalı havalarda enerji kesintisi yaşanmaması için toplam akü kapasitesi hesabı, bu durumları göz önüne alarak yapılmalıdır. Ayrıca, sistemin kaç gün boyunca kesintisiz çalışması gerektiği de kapasite hesabını etkileyen bir diğer faktördür.

    Bir örnek vermek gerekirse, 12 adet 200 Ah kapasiteli solar jel aküye sahip bir sistemde hesaplama şu şekildedir:

    12 adet akü x 200 Ah x 12 volt x 0.6 verim katsayısı ile toplam 17.2 kWh enerji depolanabilir.

    Jel Akü Bağlantısı Nasıl Yapılır?

    Güneş enerjisi sistemlerinde solar jel akü bağlantıları, sistem tasarımına göre seri ve paralel şekillerde gerçekleştirilir. 12 Volt sistemlerde solar aküler birbirine paralel olarak bağlanırken, 24 Volt sistemlerde aküler ikişerli seri bağlantı sonrasında seri bağlanan aküler birbirine paralel olarak bağlanır. 48 voltluk bir sistemde ise öncelikle aküler kendi aralarında 4'lü seri bağlantı yapılır, ardından bu seri diziler paralel bağlantı ile güç artışı sağlanabilir.

    Jel Akülerin Teknik Özellikleri Nelerdir?

    Solar jel akülerin teknik özellikleri ürün datasheetlerinde yer almaktadır. Bu teknik özellikler arasında özellikle şarj ve deşarj oranları, maksimum şarj akımı, şarj voltaj aralığı, döngü sayısı, deşarj grafiği, ağırlık, boyutlar ve kapasite gibi bilgiler bulunur. Bu bilgilere erişmek için ürünün ilgili datasheetini incelemeniz gerekmektedir. Sayfamız üzerinden solar jel akülerin datasheet bilgilerine ulaşabilirsiniz.

    Solar Akü Bakımı Nasıl Yapılır?

    Solar jel akülerin kullanım ömrü bakımından dikkat edilmesi gereken bazı faktörler bulunmaktadır. Bu faktörler şunlardır:

    1. Muhafaza Koşulları: Akülerin muhafaza edildiği alanın sıcaklık, soğukluk ve nem seviyeleri önemlidir. Özellikle çok soğuk havalarda akülerin veriminde düşüş yaşanabilir, bu nedenle akülerin soğuk ortamlardan korunması gerekmektedir.

    2. Derin Deşarj: Akünün bir sonraki şarj işleminden önce ne kadar derinden deşarj edildiği önemlidir. Akülerin sürekli olarak derinden boşaltılması kısa ömürlü olmalarına neden olabilir. Uzun kullanım ömrü sağlamak için akülerin şarj ve deşarj kapasitelerinin tam olarak kullanılması gerekmektedir.

    3. Şarj Seviyeleri: Özellikle solar jel akülerde şarj seviyeleri çok düşük seviyelere inmemelidir. Önerilen minimum şarj seviyesi %20'nin altında olmamalıdır. %20'nin altına düşülmesi, akülerin ömrünü ve performansını olumsuz etkileyebilir.

    4. Şarj ve Deşarj Döngüleri: Akülerin şarj ve deşarj döngüleri, kullanım ömürlerini etkiler. Daha yüksek döngü sayılarına sahip olan aküler genellikle daha uzun ömürlüdür. Bu nedenle akü seçimi yaparken döngü sayılarına dikkat etmek önemlidir.

    Bu faktörlerin göz önünde bulundurulması, solar jel akülerin daha uzun ömürlü ve sağlıklı bir şekilde kullanılmasını sağlayacaktır.

     Solar Jel Akü