Quantcast
Kapat
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Kategoriler
    Filtreler
    Ayarlar
    Arama

    Elektrikli Aletler Kaç Watt Harcar?

    Elektrikli Aletler Kaç Watt Harcar?

    Elektrikli Aletler Kaç Watt Harcar? Hangi Ev Aleti Ne Kadar Elektrik Tüketir?

    Bir cihazın tükettiği elektrik miktarını kilowatt saat yani kWh cinsinden hesaplamak oldukça kolay! Tüketim verilerini örnek hesaplamalarla anlattığımız yazımız elektrikli aletlerin enerji tüketimini anlamanızı kolaylaştıracak.

    Bu yazımızda size şunları anlatacağız:

    1. Elektrikli Alet Elektrik Harcaması Hesaplama Formülü
    2. Ürün Etiketlerinden Elektrikli Aletlerin Kaç Watt Harcadığını Nasıl Anlarız?
    3. Buzdolabı ne kadar elektrik harcar?
    4. Derin Dondurucu Ne Kadar Elektrik Harcar?
    5. Televizyon ne kadar elektrik harcar?
    6. Airfryer Ne Kadar Elektrik Harcar?
    7. Kombi ne kadar elektrik harcar?
    8. Çamaşır Makinesi Ne Kadar Enerji Harcar?
    9. Klima Ne Kadar Elektrik Harcar?
    10. Bulaşık Makinası Ne Kadar Elektrik Harcar?
    11. Laptop Ne Kadar Elektrik Harcar?
    12. Cep Telefonu Şarj Aleti Ne Kadar Elektrik Harcar?
    13. Isıtıcılar Ne Kadar Elektrik Harcar?
    14. 15 kW Motorun 1 Saatte Tükettiği Elektrik Miktarı Nedir?
    15. 2500 Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?
    16. 1800 Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?
    17. 2000 Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?
    18. 1200 Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?
    19. 12000 BTU İnverter Klimanın Elektrik Tüketimi Nedir?
    20. 18000 BTU Klimanın Elektrik Tüketimi Nedir?
    21. Elektrikli Battaniyenin Elektrik Tüketimi Nedir?
    22. Elektrik Faturanızı Nasıl düşürebilirsiniz?
    23. Tüm Elektrikli Ev Aletler İçin Elektrik Tüketim Tablosu

    Elektrikli Aletlerin Kaç Watt Harcadığını Hesaplama Formülü

    Bir cihazın tükettiği elektrik miktarını kilowatt saat yani kWh cinsinden  hesaplamak oldukça kolay! Elektrik tüketimini hesaplamak için aşağıdaki üç faktörü göz önünde bulundurmamız yeterli olacaktır.

    1. Tüketimini hesaplamak istediğimiz cihazın watt cinsinden kapasitesi
    2. Elektrik tüketimi hesaplanacak cihazın günlük kullanım süresi
    3. Elektrik tüketimi hesaplanacak cihazın yılda kullanıldığı gün sayısı

    Ev Aletleri Ne Kadar Elektrik Harcar?

    Altı çizilmesi gereken nokta şudur. Yapılacak hesaplama yaklaşık bir değer sunacaktır. Her ne kadar cihazların etiketlerinde azami watt çalışma aralıkları yazsa da, daha az tüketim yapabileceği de gözden kaçırılmamalıdır.

    Cihazın azami watt tüketimini, üzerindeki etiketlere bakarak tespit edebiliriz. Aşağıda örnekleri görebilirsiniz.

    Ürün Etiketlerinden Elektrikli Aletlerin Kaç Watt Harcadığını Nasıl Anlarız?

    Etikete göre aşağıdaki cihaz 1850 ila 2000 watt aralığında çalışmaktadır.

    Ev Aletleri Elektrik Tüketimi Etiket

    Bu cihaz ise 1100 ila 1200 watt elektrik kullanmaktadır. Hesaplama yapacak olasak en sağlıklısı azami değeri yani 1200 watt değerini esas almaktır.

    Ev Aletleri Ne Kadar Elektrik Harcar? Etiket

    Son örneğimizdeki cihaz ise 275 Watt güçle çalışmaktadır. Gelin hep birlikte bu cihazın elektrik tüketimini hesaplayalım.

    Ev Aletleri Ne Kadar Elektrik Harcar? Etiketten hesaplama

    Cihaz gücü 275W yani 275W/1000=0,275kW olarak hesaplanır. Dolayısıyla 3 saatlik elektrik tüketimi 0,275kW x 3 saat, yani 0,825 kW olacaktır. 0,825 kW tüketimi 30 günle çarparsak bu cihazın ayda 24,75kW elektrik harcadığını buluruz. Geriye tek bir işlem kalır. Bu cihazın faturaya vergiler dahil ne kadarlık bir ücret yansıttığını bulmak.

    Tüketim değerini güncel elektrik birim fiyatıyla çarparsanız günlük elektrik masrafınızı hesaplayabilirsiniz. Güncel elektrik birim fiyatları için 1kW kaç TL başlıklı blog yazımıza göz atabilirsiniz. Güncel elektrik fiyatları için EPDK internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

    Buzdolabı ne kadar elektrik harcar?

    Evlerin vazgeçilmezi konumundaki buzdolapları ne kadar elektrik harcar? Buzdolapları 7/24 kesintisiz çalışmaları sebebiyle bir konutun en fazla elektrik tüketen cihazı konumundadır. Saatlik tüketimleri görece yüksek olmamakla birlikte 7 gün 24 saat çalışır durumda olmaları onları enerji vampirleri haline getirmektedir.

    Buzdolaplarının konut tüketimi göz önünde bulundurulduğunda en fazla elektrik harcayan cihaz olduğunu aşağıdaki grafikten görebilirsiniz.

    Ev Aletleri Ne Kadar Elektrik Tüketir Grafiği

    Buzdolaplarının tüketimlerinde iki önemli değişken söz konusudur

    1. Buzdolabının enerji sınıfı
    2. Buzdolabının çalışma modu

    Buzdolabının enerji sınıfı

    Enerji sınıfı ile tüketim doğrudan ilişkilidir. Aşağıda farklı enerji sınıfından buzdolaplarının ortalama tüketimleri verilmiştir.

    A++ Sınıfı Buzdolabı Ne Kadar Elektrik Harcar?

    A++ enerji sınıfında bulunan bir buzdolabı bir saatte yaklaşık 21 Watt elektrik harcar. Günde 0.5 kW elektrik harcar. Aylık bazda yaklaşık 15kW elektrik harcar.

    A+ Sınıfı Buzdolabı Ne Kadar Elektrik Harcar?

    A+ enerji sınıfı buzdolaplarının saatlik tüketimi 46 Watt’tır. Günde 1.1 kw elektrik tüketir. Aylık bazda 33 kW elektrik harcar.

    A Sınıfı Buzdolabı Ne Kadar Elektrik Harcar?

    A sınıfı bir buzdolabında ise bir saatlik enerji harcaması 62 Watt civarındadır. Günde 1.5 kw elektrik harcar. Aylık bazda yaklaşık 45 kW elektrik tüketimi yapar.

    B Sınıfı Buzdolabı Ne Kadar Elektrik Harcar?

    B sınıfı buzdolapları ise bir saatte yaklaşık 71 Watt elektrik tüketir. Günde 1.7 kw elektrik harcar. Aylık bazda 51kW elektrik harcar.

    Buzdolabı Çalışma Modu

    Buzdolaplarının saatlik enerji tüketimi ile çalışma modu arasında doğrudan ilişki vardır. En yüksek enerjiyi “hızlı dondurma” modunda harcarlar.  En düşük elektrik tüketimini ise  “tatil” moduna gerçekleştirirler.

    Buzdolabı Ne Kadar Elektrik Harcar?

    Derin Dondurucu Ne Kadar Elektrik Harcar?

    Derin dondurucuların elektrik tüketimi hesaplaması, aynı buzdolaplarında olduğu gibi özellikleri (tip, hacim, yaş) dikkate alınarak hesaplanır. Derin dondurucuların enerji sınıfı da tıpkı buzdolaplarında ve diğer ev aletlerinde olduğu gibi tüketim açısından son derece belirleyicidir.

    Tüm derin dondurucular için geçerli ortak bir tüketim miktarı söylemek mümkün olmasa da yaklaşık tüketimleri ile ilgili örnekler vermek mümkündür. Tüketimlerini belirleyen birden fazla değişken olmakla birlikte hacmin en önemli değişken olduğunu söyleyebiliriz.

    A+ sınıfı 102 litre derin dondurucunun günlük tüketimi 1200 watt düzeyindedir. A+ sınıfı 240 litre derin dondurucu ise günlük  700 watt, 312 litre derin dondurucu ise 900 watt harcar.

    A++ derin dondurucular ise A+ derin dondurucularda yaklaşık üçte bir oranında az elektrik tüketirler. Dolayısıyla bütçe elveriyorsa A++ çözümlere yönelmek en doğrusu olacaktır.

    Televizyon ne kadar elektrik harcar?

    Televizyonun ne kadar elektrik harcadığı, tıpkı diğer cihazlar gibi kullanım süresi ile doğrudan ilgilidir. Yine de TV’ler konut elektrik tüketiminde çok fazla yer kaplayan cihazlar değildir. Diğer bir ifade ile gelişen teknolojileri sayesinde fazla elektrik tüketmezler.

    TV elektrik tüketimini etkileyen faktörleri şu şekilde sıralayabiliriz.

    • Yaşı: Eski tüplü TV modelleri 400watt dolaylarında elektrik tüketimi yaparlar.
    • Boyutu: TV boyutu küçüldükçe tüketim azalır. Örneğin 25” LED TV 15 watt, 30” LED TV 50 watt kullanır. Boyut büyüdükçe tüketim artar.
    • Teknolojisi: LCD ve LED TV’lerin elektrik tüketimi hemen hemen aynıdır. CRT ve Plasma TV’ler ise LED ve LCD’lere kıyasla 3 kat fazla tüketim yapar.

    Az tüketim yapmasında yeni teknolojilerin büyük etkisi vardır.  LED ve LCD TV’ler elektrik tüketiminde eski tüplü TV’lere kıyasla oldukça cimridir. Plasma TV’ler ise yüksek tüketimleriyle ünlüdür. OLED TV’ler LED ve LCD düzeyinde elektrik tüketir.

    Günümüde TV teknolojileri çok gelişmiştir ve giderek daha enerji verimli hale gelmeye başlamıştır. 32”  LED TV yılda 50kWh elektrik harcarken 42” LED TV ise yılda 80kWh elektrik harcar. 70” boyutuna çıktığımızda tüketim yılda 80kWh değerine yükselir.

    Televizyon Ne Kadar Elektrik Harcar?

    Airfryer Ne Kadar Elektrik Harcar?

                Airfryer, Hava fritözü, pişirmek için sıcak havayı (ve bazı durumlarda yağı) yiyeceklerin etrafında dolaştırmak için ısıyayım kullanan bir tezgah üstü mutfak cihazıdır. Geleneksel fritözlerdeki yağın çok daha azıyla kızartma yapabilirken, aynı tat ve dokuyu sunmaya devam eder. Bu nedenle derin yağlı fritözlerden daha sağlıklıdır ve daha küçük miktarlarda pişirme için daha çok yönlü ve enerji tasarrufludurlar. Bu nedenle, genellikle kızartmaya "daha sağlıklı" bir alternatif olarak görülmektedirler.

    Farklı markaların farklı boyutlardaki Airfryer modelleri farklı güçte enerji tüketmektedirler. Ortalama boyutlarda Airfryer modelleri ortalama olarak saatte 1400 W – 1500 W enerji tüketmektedirler.

    • 3.5 Litre pişirme kapasitesi olan Schafer Airfryer saatte 1500 W ısıtma gücüne sahiptir.
    • 3.5 Litre pişirme kapasitesi olan Xiaomi Mi Airfryer saatte 1500 W güce sahiptir.
    • 4.1 Litre hacmi olan Philips Essential Airfryer saatte 1400 W güç kullanmaktadır.
    • 4.2 Litre pişirme hacmi olan ve maksimum 200 derece sıcaklığa ulaşabilen Tefal Airfryer ise saatte 1400 W güce sahiptir.
    • 5 Litreden fazla pişirme hacmi olan Elektrolux Airfryer saatte 1800 W güç kullanmaktadır.
    • 7.3 Litre hacme sahip Philips Premium XXL ise saatte 2225 W güç kullanmaktadır.

    Kombi ne kadar elektrik harcar?

    Kombiler ısınma ve/veya sıcak su için kullanılan ve genelde fişi olmayan, sigortaya direk bağlı cihazlardır. Kombilerin elektrik tüketimlerini hesaplamak için, kombinin kullanım amacı dikkate alınmalıdır. Kombi eğer yalnızca sıcak su için kullanılıyor ise, kombinin sıcak su için harcadığı güç miktarı (W) günlük sıcak su kullanım süresi (saat) ile çarpılarak günlük elektrik tüketimi hesaplanabilir.

    Kombi eğer yalnızca ısınma için kullanılıyor ise, yıl içinde ısınmanın gerekli olduğu ortalama gün sayısı önem arz eder. Örneğin, Ankara’da ısıtmanın gerekli olduğu ortalama gün sayısı 213 gün civarındadır. Belirlenen günler dahilinde hane sahibinin konutta bulunmama durumuna göre kombinin ısıtma için gerekli olan gücü (W) ile ısıtma yapılan süre zarfı (saat) çarpılarak ısıtma için gerekli olan yıllık elektrik tüketimi hesaplanabilir. Kombi eğer hem ısıtma hem sıcak su amacı ile kullanılıyor ise iki tüketim değeri toplanabilir.

    Kombilerin ne kadar elektrik harcadığı marka ve modeliyle doğrudan ilişkilidir. Yine de yaklaşık bir değer söyleyebiliriz. Kombiler saatte kabaca 100 watt ile 150 watt arası elektrik harcar. Buna değeri baz alarak kombilerin günlük çalışma saatleri ile aylık elektrik tüketimini kW cinsinden hesaplayabiliriz.

    O zaman kombi elektrik tüketimi nasıldır? İlk önemli veri kombilerin ortalama olarak kış aylarında günde aşağı yukarı 8-10 saat çalıştığıdır. Biz en yüksek ihtimali düşünelim ve kombinin 10 saat çalıştığını varsayalım. Kombilerin 1kw ila1,5 kW arasında elektrik harcadığını yukarıda belirtmiştik.  Buna göre kombiler ayda 30kW ile 45 kW arasında elektrik tüketirler.

    Çamaşır Makinesi Ne Kadar Enerji Harcar?

    Evlerin en vazgeçilmez beyaz eşyalarından bir tanesi de çamaşır makinesidir. Peki çamaşır makinaları ne kadar elektrik harcar? Çok elektrik tüketir mi?

    Farklı enerji sınıflarındaki çamaşır makinelerinin günlük watt tüketimi boyutuna göre genelde 800 ile 1800 watt arasında değişmektedir.

    A+++ enerji sınıfında ve yaygın kullanılan 7 Kg kapasiteli bir çamaşır makinesi saatlik  800 Watt5 Kg kapasiteli çamaşır makinesi saatte ortalama 650 Watt, 10 Kg kapasiteli çamaşır makinesi ise saatte ortalama 1000 Watt elektrik enerjisi harcar.

    Çamaşır Makinası Ne Kadar Elektrik Harcar?

    Klima Ne Kadar Elektrik Harcar?

    Klima cihazları oldukça fazla enerji tüketirler. BTU yükseldikçe elektrik tüketimi de artar.

    A sınıfı 9000 BTU Klima Ne Kadar Elektrik Harcar?

    A sınıfı 9.000 BTU klimalar en yüksek güçte çalıştırıldıklarında saatte 800 Watt harcar. kW cinsinden ifade edecek olursak saatte 0,8 kW elektrik harcar.

    A Sınıfı 12000 BTU Klima Ne Kadar Elektrik Harcar?

    A sınıfı 12.000 BTU klima en yüksek güçte çalıştırıldıklarında saatte 1080 Watt elektrik harcar. kW cinsinden ifade edecek olursak saatte 1,08 kW elektrik harcar.

    A sınıfı 18000 BTU Klima Ne Kadar Elektrik Harcar?

    A sınıfı 18000 BTU klimalar en yüksek güçte çalıştırıldıklarında saatte 1780 Watt elektrik harcar. kW cinsinden ifade edecek olursak saatte 1,78 kW elektrik harcar.

    A sınıfı 24.000 BTU Klima Ne Kadar Elektrik Harcar?

    A sınıfı 24.000 BTU klimalar en yüksek güçte çalıştırıldıklarında saatte 2190 Watt elektrik harcar. kW cinsinden ifade edecek olursak saatte 2,19kW elektrik harcar.

    Klima Ne Kadar Elektrik Harcar?

    Bulaşık Makinası Ne Kadar Elektrik Harcar?

    Bulaşık makinası evlerin elektrik tüketimlerinden çok fazla yer kaplayan cihazlardan değildir. Bu noktada altı çizilmesi gereken, bulaşık makinasının harcadığı su miktarının elektrik miktarı kadar önemli olduğudur. Eski tip bulaşık makinalarının hem suyu hem de elektriği yenilere kıyasla çok daha fazla kullandığın vurgulamak gerekir.

    A+++ Bulaşık makinası saatte 840 Watt yani 0,84kW elektrik harcar.

    A++ Bulaşık makinası ise saatte 890 Watt yani 0,89kW elektrik harcar.

    A+ bulaşık makinasına gelecek olursak, saatte 900Watt yani 0,90 Watt elektrik harcar.

    Yaşı 15’den büyük olan eski tip bulaşık makinaları ise saatte 1770 Watt yani 1,77 kW elektrik harcar.

    Laptop Ne Kadar Elektrik Harcar?

    Laptop Ne Kadar Elektrik Harcar? Laptoplar masaüstü bilgisayarlara kıyasla daha az elektrik tüketimi yapar.17” ekranlı oyun ya da grafik tasarım amaçlı kullanılan bir laptopsahip ortalama 90 ila 120 Watt arası elektrik harcar. Ortalama bir laptop ise 50 ila 75 Watt aralığında elektrik tüketir.

    Buna göre, 75 Watt elektrik harcayan bir laptop için hesap yapalım. Günlük 6 saat açık kalan bir laptop için 6 x 75 Watt = 450 Watt. Diğer bir ifadeyle günde 0.45 kW elektrik harcar.

    Laptop elektrik tüketimi hesap edilirken, tam şarjla fişte olduğu saatleri ya da pille çalıştığı hesaplama dışı bırakmak gerektiğini unutmayalım.

    Cep Telefonu Şarj Aleti Ne Kadar Elektrik Harcar?

    Cep telefonu şarj cihazlarının azami watt tüketimi genellikle 5 watt düzeyindedir. Cep telefonları şarj esnasında 2 ila 6 watt arasında elektrik harcar. Peki şarj cihazı cep telefonuna bağlı değilken ne kadar tüketim yapar? Prize takılı bırakılan şarj cihazının tüketimi 0.1 ile 0.5 watt arasında değişmektedir.

     Cep Telefonu Şarj Cihazı Ne Kadar Elektrik Harcar?

    Isıtıcılar Ne Kadar Elektrik Harcar?

    Isıtıcıların ne kadar elektrik harcadığı doğrudan cihazın watt değeri yani gücü ile alakalıdır. Cihaz gücü ne kadar yüksek ise elektrik tüketimi de o kadar artacaktır. Elbette tek faktörün bu olmadığı bilinmelidir. Bunun dışında birçok faktör elektrik tüketimini etkileyebilir. Genel bir bilgi vermek gerekirse 1000 Watt gücündeki bir ısıtıcı saatte 1 kw elektrik tüketir. Bu değeri, elektrik kw fiyatı ile çarparak, ısıtıcınızın elektrik faturanıza ne kadar ek maliyet getirdiğini hesaplayabilirsiniz.

    Kule Tipi Isıtıcı Ne Kadar Elektrik Harcar?

    En sık kullanılan ısıtıcı tiplerinden birisi kule ısıtıcılardır. Epey güçlü ısıtma değerlerine sahip olan bu ısıtıcılar modeline bağlı olmakla birlikte 1800, 2000 ve 2400 gibi farklı Watt değerlerine sahiptir.

    Isıtıcılarda en önemli detaylardan birisi ısıtıcının kademe ayarıdır. Kademe butonunu her yükselttiğinizde yaklaşık 200-300 watt daha fazla elektrik harcayacaktır. Örneğin; bir Kule Tipi Isıtıcı, beşinci kademede 2400 Watt güçle çalışmakta iken, birinci kademede 1200 Watt, ikinci kademede 1500 Watt, üçüncü kademede 1800 Watt, dördüncü kademede 2100 Watt güçle çalışır. Kademe ayarı ile elektrik tüketiminizi düşürebilir ve faturalarınızı azaltabilirsiniz.

    Duvar Tipi Isıtıcılar Ne Kadar Elektrik Harcar?

    Duvar tipi ısıtıcılar, farklı modellerde farklı Watt değerlerine sahip olabilir. Piyasada 1700 ila 3200 arasında değişen Watt gücünde duvar tipi ısıtıcı bulmanız mümkündür.

    Her cihazda olduğu gibi duvar tipi ısıtıcılarda da enerji sınıfı cihazın harcadığı elektrik üzerinde ciddi bir etkiye sahiptir.

    Fanlı Isıtıcı Ne Kadar Elektrik Harcar?

    Fanlı ısıtıcıları gerek evlerde gerekse iş yerlerinde sıkça görüyor olabilirsiniz. Çabucak verdiği ısı, taşınabilir olmaları ve küçük boyutları ile tercih sebebi olan bu ısıtıcılar aslında boylarından fazla elektrik harcamaktadır desek yanlış olmaz.

    Fanlı ısıtıcılar yaklaşık 2500 Watt güce sahiptir. Bir fanlı ısıtıcıyı en yüksek kademede 1 saat kullanmanız 2,5 kW elektrik harcamanız anlamına gelecektir. Bazı fanlı ısıtıcılarda bulunan kademe ayarı bu konuda önemli bir ayrıntıdır. 2 kademeli bir cihazda 2. kademe 2000 watt harcarken, ilk kademe 1000-1200 watt seviyesinde elektrik harcar.

    Ayak Isıtıcı Ne Kadar Elektrik Harcar?

    Piyasadaki tüm ısıtıcı modelleri arasında en düşük Watt değerlerine sahip olan ve bu sayede en az elektrik harcayan seçenekler ayak ısıtıcılarıdır. Ayak ısıtıcı modelleri 60 Watt ile 120 Watt arasında değerlere sahiptir. Kademe ayarı olan ayak ısıtıcılarda bu değeri kendiniz ayarlayabilirsiniz. En düşük seviyede çalışan bir ayak ısıtıcının 1 gün boyunca çalışması halinde bile sadece 1,56 kW elektrik harcayacağı düşünüldüğünde, sadece ayaklarınız üşüyorsa bu tercih sizin için en doğrusu olacaktır.

    2500 watt elektrikli ısıtıcı ne kadar elektrik harcar?

    2500 watt elektrikli ısıtıcınızı 1 saat çalıştırmanız durumunda 2,5 kW elektrik harcar. Ortalama günde 3 saat çalıştırılan bir 2500 Watt elektrikli ısıtıcı günde 7,5 kW, ayda ise 7,5 kw x 30 Gün = 225 kW elektrik harcar.

    15 kW Motorun 1 Saatte Tükettiği Elektrik Miktarı Nedir?

    15 kW'lık bir motor, 1 saatte ne kadar elektrik tükettiği oldukça merak edilen bir konudur. Motorun tükettiği elektrik miktarı, motorun verimliliğine ve kullanım koşullarına bağlıdır.

    Bir motorun tükettiği enerji, genellikle watt saat (Wh) veya kilowatt saat (kWh) cinsinden ölçülür. 15 kW'lık bir motor, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında, yaklaşık 15 kWh enerji tüketir.

    2500 Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?

    2500 watt gücünde bir ısıtıcının ne kadar elektrik tükettiği, kullanıcılar tarafından sıkça sorulan bir sorudur. Isıtıcının tükettiği elektrik miktarı, ısının verimliliği, kullanım süresi, çalışma koşulları gibi faktörlere bağlıdır.

    Elektrik tüketimini ölçmek için genellikle watt saat (Wh) veya kilowatt saat (kWh) kullanılır. 2500 watt gücündeki bir ısıtıcı, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında, yaklaşık olarak 2.5 kWh elektrik tüketir.

    1800 Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?

    "1800 Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?"

    1800 watt gücünde bir ısıtıcının ne kadar elektrik tükettiği, kullanıcılar tarafından sıkça sorulan bir sorudur. 1800 watt gücündeki bir ısıtıcı, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında, yaklaşık olarak 1.8 kWh elektrik tüketir.

    2000 Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?

    "2000 Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?"

    2000 watt gücünde bir ısıtıcının ne kadar elektrik tükettiği, kullanıcılar tarafından sıkça sorulan bir sorudur. 2000 watt gücündeki bir ısıtıcı, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında, yaklaşık olarak 2.0 kWh elektrik tüketir.

    1200 Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?

    "1200 Watt Isıtıcının Elektrik Tüketimi Nedir?"

    1200 watt gücünde bir ısıtıcının ne kadar elektrik tükettiği, kullanıcılar tarafından sıkça sorulan bir sorudur. 1200 watt gücündeki bir ısıtıcı, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında, yaklaşık olarak 1.2 kWh elektrik tüketir.

    12000 BTU İnverter Klimanın Elektrik Tüketimi Nedir?

    12000 BTU inverter klimanın elektrik tüketimi, klimanın verimliliğine, kullanım süresine, çalışma koşullarına ve enerji sınıfına bağlıdır. Ancak, tipik olarak 12000 BTU inverter klima, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında, yaklaşık 1.2 - 1.5 kW elektrik tüketir.

    18000 BTU Klimanın Elektrik Tüketimi Nedir?

    18000 BTU klimanın elektrik tüketimi, klimanın verimliliğine, kullanım süresine, çalışma koşullarına ve enerji sınıfına bağlıdır. Ancak, tipik olarak 18000 BTU klima, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında, yaklaşık 1.8 - 2.2 kW elektrik tüketir.

    Elektrikli Battaniyenin Elektrik Tüketimi Nedir?

    Elektrikli battaniyelerin elektrik tüketimi, battaniyenin gücüne, kullanım süresine ve sıcaklığa bağlı olarak değişebilir. Tipik olarak, 100 watt gücünde bir elektrikli battaniye, 1 saat boyunca sürekli olarak çalıştırıldığında 0.1 kWh elektrik tüketir. Ancak, ısıtma seviyesine ve kullanım süresine bağlı olarak tüketim miktarı değişebilir.

    Elektrik Faturanızı Düşürmek için Güneş Enerjisi

    1 kw kaç TL diye düşünmenize artık gerek yok. Güneş enerjisi sistemi kurarak hem doğaya katkı sağlayabilir hem de faturalarınız düşürebilirsiniz. SolarAVM’nin gelişmiş filtreleme özelliklerinden yararlanarak, güneş panelinden inverterlere, solar jel akülerden solar saate kadar güneş enerjili tüm ürünlere kolayca ulaşabilirsiniz.

    Ne aradığınız bilmiyorsanız kolayı var: SolarAVM’nin uzman teknik ekibi ile hemen temasa geçerek ayrıntılı bilgi alabilir, evinize, ofisinize kurdurmak istediğiniz güneş enerjisi sistemi için tekliflerimizi dinleyebilirsiniz. SolarAVM ile ev için güneş paneli hesaplama yapmak artık çok kolay.

    Elektrikli Ev Aletleri Elektrik Sarfiyat Tablosu

    Elektrikli Alet

    Minimum Güç

    Maksimum Güç

    Standby Konumu

    100W Ampul (Akkor)100W100W0W
    60W Ampul (Akkor)60W60W0W
    19” Renkli TV40W100W1W
    22” Led TV17W17W0.5W
    25” Renkli TV150W150W---
    32” inç LED TV20W60W1W
    42” LED TV58W60W0.3W
    46” LED TV60W70W1W
    49” LED TV85W85W1W
    55” LED TV116W116W0.5W
    65” LED TV120W130W1W
    82” LED TV228W295W0.5W
    Akvaryum Pompası20W50W---
    Alarm Saatli Radyo1W2W---
    Apple TV3W6W0.3W
    Aspiratör20W30W0W
    AV Receiver450W450W---
    Ayaklı Fan50W60W---
    Basınçlı Su7500W10500W0W
    Bilgisayar Monitörü25W30W---
    Blender300W400W---
    Buharlı Ütü2200W2500W---
    Bulaşık Makinası1200W1500W---
    Buzdolabı100W220W---
    Çamaşır Makinası500W500W1W
    Çim Biçme Makinası1500W1500W---
    Davlumbaz12W12W---
    Derin Dondurucu19W19W---
    Derin Donduruculu Buzdolabı150W400W---
    Derin Su Poompası200W400W---
    Dikiş Makinası70W80W---
    Duvar Fanı45W60W0W
    DVD Oynatıcı26W60W---
    Elektrik Süpürgesi450W900W0W
    Elektrikli Battaniye200W200W---
    Elektrikli Fanlı Isıtıcı2000W3000W---
    Elektrikli Şofben6600W8800W---
    Espresso Kahve Makinası1300W1500W---
    EV Araç Şarj2000W7000W---
    Ev Ses Sistemi95W95W1W
    Ev Telefonu3W5W2W
    Fırın2150W2150W---
    Filtreli Kahve Makinası800W1100W---
    Floresan Lamba28W45W---
    Gece Lambası1W1W0W
    Gitar Amfisi20W30W---
    Hava Temizleyici25W30W---
    Inverter Klima1300W1800W---
    iMac60W240W1W
    Kablosuz Matkap Şarj Ünitesi70W150W---
    Kablosuz Modem5W15W---
    Kablosuz Wifi Güçlendirici1W2W---
    Kağıt Kıyma Makinası200W220W---
    Kahve Makinası800W1400W---
    Kettle1200W3000W0W
    Klima1000W4000W---
    Kule Tipi Fan60W60W---
    Kurutucu1000W4000W---
    Laptop50W100W---
    Lazer Yazıcı600W800W---
    LED Ampül7W10W0W
    LED Küçük Kutlama Işıkları5W5W---
    Masaüstü Bilgisayar100W450W---
    Masaüstü Fan10W25W---
    Matkap600W850W---
    Mi Box5W7W3W
    Mikrodalga600W1700W3W
    Mürekkep Yazıcı20W30W---
    Nem Giderici240W240W---
    Nemlendirme Cihazı35W40W---
    Nintendo Switch7W40W---
    Oyun Bilgisayarı300W600W1W
    Oyun Konsolu120W200W---
    Philips Hue Akıllı Lamba8W9W0.4W
    Playstation 485W90W---
    Pompa (Kullanma Suyu)200W300W0W
    Projektör220W270W1W
    Saç Kurutma Makinası1800W2500W---
    Saç Maşası25W35W0W
    Saç Rulosu400W400W---
    Scanner10W18W---
    Sky Q 2TB Box40W40W---
    Sterilizatör650W650W---
    Su Sebili100W100W---
    Tablet Bilgisayar5W10W---
    Tablet Şarj Cihazı10W15W---
    Tavan Vantilatörü60W70W0W
    Telefon Şarj Aleti4W7W---
    Termal Isıtıcı500W500W---
    Tost Makinası800W1800W0W
    Traş Makinası15W20W---
    Ütü1000W1000W---
    Xbox One50W110W14W
    Yorumunuzu bırakın
    *