Quantcast
Kapat
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Kategoriler
    Filtreler
    Ayarlar
    Arama

    Aküler Elektriği Nasıl Depolar?

    Güneş enerji sistemlerinin de önemli parçası olan aküler, güvenilir bir enerji kaynağı olarak kabul edilmektedir ve dünya çapında çevre koruma ve ekonomi için önemli bir konudur. 200 Ah’lık bir akü, bağ evinizin 1-1,5 günlük elektriğini karşılayabilir. Peki, sadece yarım metre boyunda olan aküler elektriği nasıl depolar?

    Aküler Elektrik Enerjisini Nasıl Depolar?

    Aküler, elektrik enerjisinin depolanması için kullanılan kimyasal reaksiyonları kullanarak elektriği depolarlar. Bu kimyasal reaksiyonlar, metal oksitleri, asitleri ve metal hidroksitleri içeren bir çözeltinin kullanımını gerektirir. Akünün iki kutbu arasındaki kimyasal reaksiyonlar, bir kutupta elektronların çoğalmasına ve diğer kutup üzerinde elektronların azalmasına neden olur. Bu, akünün pozitif kutbu üzerinde elektriksel yük oluşturur. Akü, bu yük oluşumu sırasında elektriği depolamaya başlar.

    Aküler Elektrik enerjisini Nasıl Depolar

    Aküler nerelerde kullanılır?

    Aküler, kullanıcılar tarafından çeşitli amaçlar için kullanılabilen en esnek enerji kaynaklarından biri olarak kabul edilmektedir. Aküler, içerisindeki kimyasal reaksiyonları kullanarak elektrik enerjisini depolamaya ve tekrar çalıştırmaya izin verir. Aküler, istenmeyen durumlarda kesintisiz bir enerji kaynağı sağlar. Aküler, elektrik üretmek için kullanılan güvenilir kaynaklardır ve kullanımı, çevre koruma ve ekonomi için çok önemlidir.

    Akülerin Ömrü Ne Kadardır?

    Akülerin ömrü cycle(döngü) sayısı ile ifade edilir. Akülerin cycle ömrü, akünün her bir şarj ve boşaltma süresidir. Akünün kapasitesi her bir şarj ve boşaltma döngüsünde azalır. Akülerin cycle ömrü, akünün kapasitesinin kaybedilmesiyle ölçülür. Akülerin çoğu, yaklaşık 1000 şarj/boşaltma döngüsünde sonra kapasitesinde ciddi bir düşüş gösterir.

    Güneş Enerji Sistemleri ve Aküler

    Solar aküler, güneş enerji sistemlerinin en çok tercih edilen türlerinden olan off-grid sistemin en önemli bileşenlerindendir. Güneşten gelen enerji, gündüz bağlı olduğu tesisata elektrik üretir aynı zamanda aküyü de depolar. Güneş battığında da gündüz şarj olan aküler, tesisata elektrik vererek elektrik üretiminde devamlılığı sağlar. Bu sistem özellikle şehir şebekesinin olmadığı araziler, köylerde kullanılır. Ayrıca acil durumlarda (deprem, sel gibi afetlerde veya savaş hallerinde) da off-grid sistemler şebeke bağlantısına ihtiyaç duymadığı için jeneratör görevinde kullanılabilir.

    Güneş enerji sisteminde aküler elektrik enerjisini nasıl depolar

    Elektrik depolama, aküler aracılığıyla gerçekleştirilir. Aküler, çeşitli türlerde elektrik enerjisini saklayabilen çok amaçlı cihazlardır. Aküler, üretilen elektrik enerjisini depolayarak, güç kaynaklarının yetersiz olduğu ya da aralıklı kullanım durumunda mevcut enerjiyi kullanıma elverişli hale getirir. Aküler, sürekli ve aralıklı depolama için ideal bir seçenektir.

    Elektriği Depolamanın Faydaları Nelerdir?

    Akülerin elektrik depolamasının sağladığı faydalar arasında,

    • Elektrik enerjisinin uzun süreli saklanması,
    • Çevreye zarar vermeyen, doğal kaynakların daha etkin kullanılması ve
    • Makul maliyetleri sayılabilir.

    AB’nin yeşil çevre hedefleri kapsamında alınan kararlardan biri, 2029 yılına kadar tüm yeni konut binalarında güneş enerjisi sistemlerinin kurulmasının zorunlu olmasıdır. Bunun yanında elektrikli arabaların da çağ atlaması ve talep patlaması yaşaması, yine akülerin gelişimi sonucu depolama kapasitesinin artması ile olacaktır. Bu bağlamda akü teknolojilerinin de artan AR-GE araştırmaları ve yatırımları sonrası çok daha fazla gelişeceği ve hayatımızın önemli bir parçası olacağı ön görülebilir. Unutmayın, aküler, çevre koruma ve ekonomi için çok önemlidir ve kullanılması için çok önemlidir. Eğer akünüzü doğru şekilde kullanırsanız, size uzun süre kesintisiz bir enerji kaynağı sağlar.

    Biz SolarAVM olarak şimdinin teknolojisi hakkında bilgi veriyor, geleceğin nabzını tutuyoruz. Bu bağlamda, ne kadar güneş yatırımı; o kadar kâr, o kadar yeşil, o kadar gelecek diyoruz… Eğer sadık dostumuz Güneş ile “Geleceği Yakalamak” ve şimdiden yaşamak isterseniz WhatsApp hattımızdan veya sabit hattımızdan bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Yorumunuzu bırakın
    *