Quantcast
Kapat
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Kategoriler
    Filtreler
    Ayarlar
    Arama
    RSS

    Blog

    Güneş Paneli Seçiminde Dikkat Etmeniz Gereken 7 Madde
    4 Güneş Paneli Seçiminde Dikkat Etmeniz Gereken 7 Madde
    Yeni bir güneş paneli alırken nasıl bir yol izlemeli, nelere dikkat etmeliyiz? Güneş panelleri ile güneş enerji sistemi kurmaya karar verdiniz ama panelleri hangi kriterlere göre değerlendireceğinizi bilemiyorsanız bu yazımız tam size göre. Altı çizilmesi gereken ilk husus güneş panelinin uzun vadeli bir yatırım olduğudur. Dolayısıyla fiyattan önce bakmanız gereken çok önemli bazı parametreler vardır.
    Güneş Panelleri Hakkında 6 İlginç Bilgi
    0 Güneş Panelleri Hakkında 6 İlginç Bilgi
    Güneş paneli teknolojileri her geçen gün gelişiyor. Ev için güneş paneli hesaplama, güneş paneli çeşitleri, monokristal, polikristal derken teknik bilgiler arasında kaybolup gidiyoruz. Teknik bilgi yığınından sıyrılıp güneş panellerine farklı bir açıdan bakmaya ne dersiniz? Sizler için güneş panelleri hakkında ilgi çekici altı başlık hazırladık.
    Güneş Paneli Hücre Teknolojilerinin Geleceği
    0 Güneş Paneli Hücre Teknolojilerinin Geleceği
    Güneş enerjisi, günümüzde fosil yakıtlara alternatif olarak öne çıkan yenilenebilir kaynaklar arasında hidroelektrik ve rüzgarın ardından üçüncü sıradadır ve zirve yolunda ilerlemektedir. 1954 yılında ilk ticari Silikon (Si) güneş panelinin Bell Laboratuvarlarında üretilmesinin ardından, günümüzde silikon bazlı güneş hücreleri güneş enerjisinden elektrik üretiminde %20 üzeri verimlilik sağlar hale gelmiştir. Peki, güneş enerjisinden elektrik üretiminde mevcut ve yakın gelecekte hayatımıza girecek yenilikçi malzeme teknolojileri nelerdir? Gelin hep birlikte güneş enerji sistemlerinin temel unsurlarından olan solar hücrelerin mevcut durumuna ve geleceğine hızlı bir bakış atalım.
    Güneş Panelleri ve Farklı Hava Koşulları
    0 Güneş Panelleri ve Farklı Hava Koşulları
    Güneş panelleri farklı hava koşullarına maruz kalırsa neler olur? Güneş enerjili sistemlerin en önemli bileşenlerinden biri konumundaki güneş panelleri ister istemez değişken ve sert hava koşullarına maruz kalmaktadır. Peki çatı üzerinde, evlerimizin bahçelerinde, teknelerde, arazilerde ve birbirinden farklı daha birçok alanda bizim için elektrik üreten güneş panelleri farklı hava koşullarına dayanıklı mıdır?
    Solar Akülere Giriş
    0 Solar Akülere Giriş
    Eğer güneş enerjili bir sistem için en iyi depolama çözümünü arıyorsanız, herkese uyan tek bir çözüm olmadığının altını çizmemiz gerekir. Bütçeniz ve depolamayı isteme nedeniniz hangi akü tipini seçeceğinizi belirleyecektir. Bu yazımızda en yaygın kullanılan kurşun-asit (lead acid) ve lityum iyon (lithium ion) akü çözümlerini masaya yatıracağız. Bu akü çeşitlerinin olumlu ve olumsuz yönlerini irdeleyerek seçim yapmanızı kolaylaştırmaya çalışacağız.
    Güneş Panelleri Neden Hep Mavi ve Siyah?
    0 Güneş Panelleri Neden Hep Mavi ve Siyah?
    Güneş enerjili çatılarda ve güneş santrali kurulan arazilerde onyıllar boyunca mavi renkli güneş panellerini gördük. Güneş enerjili ürünler ve sistemler çoğunlukla mavi ve siyah renkte. Mavi renk ile güneş paneli uzun yıllardır birbiriyle özdeşleşmiş durumda. Güneş panelleri arasında en yaygın rengin neden mavi olduğunu hiç düşündünüz mü? Güneş enerjili sistemlerin başrolü konumundaki panellerin neden ağırlıklı olarak mavi olduğunu sizler için özetledik.
    0 Neden Güneş Yatırımı Yapmamalıyız?
    Neden Güneş yatırımı yapmamalıyız? Evet evet! Doğru okudunuz. Neden yapMAMAlıyız? Son dönemde hem ülkemizde hem de dünyada güneş yatırımları kümülatif bir şekilde büyüyor. Evinin, işletmesinin çatısını güneş panelleri ile donatan insanların sayısı giderek artıyor. Güneş yatırımlarının arttığı böylesi böylesi bir ortamda güneş yatırımından uzak durmanız, güneş enerjili bir sistem kurmaya neden kalkışMAMAnız gerektiğini sizler için derledik.
    Güneş Enerjisi Yatırımı Yapılırken Sık Yapılan Hatalar
    0 Güneş Enerjisi Yatırımı Yapılırken Sık Yapılan Hatalar
    Güneş yatırımınızı yaparken tuzağa düşmemek, çıkmaz sokağa girmemek, uzun vadeli yatırım yapacağım derken bitmek tükenmek bilmez sorunlarla uğraşmak istemiyorsanız bazı püf noktalarını gözden kaçırmamanız gerekiyor.