Quantcast
Kapat
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Ayarlar
Arama
RSS

Blog

1 kW Kaç Watt Ediyor?
0 1 kW Kaç Watt Ediyor?

1 kW Kaç Watt Eder?

1 kw kaç watt ediyor? 1 kilowattın karşılığı 1000 watt enerjiye eş değerdir. Günlük hayatta kullandığımız cihazlar üzerinde yer alan tüketim verileri 1 saat içinde tükettikleri enerjiyi göstermektedir. Örneğin A++ buzdolapları 1 saatte yaklaşık 21 watt elektrik harcar. Bu da 1 günde 504 watt elektrik tükettiğini göstermektedir. Yani 1 kW ile 1 günde 2 adet A++ buzdolabının çalışması sağlanabilmektedir.

kW Watt'a Nasıl Dönüştürülür?

En basit anlatımıyla 1kW = 1000W şeklinde dönüşüm sağlanır. Örneğin aşağıdaki görsel için; 260,5 kW kaç Watt eder? sorusuna 260,5 x 1000 = 260500 Watt şeklinde yanıt verilir.

1 kW Kaç Watt?

kW Watt'a Dönüştürme Formülü Nedir?

P(W) = 1000 ⋅ P(kW) formülü ile dönüşümlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

1 kw kaç watt?

Kw - Watt Dönüşüm Tablosu

Güç (Kilowatt)Güç (Watt)
0 kW0 W
0.001 kW1 W
0.01 kW10 W
0.1 kW100 W
1 kW1000 W
10 kW10000 W
100 kW100000 W
1000 kW1000000 W

EPDK tarafından onaylanan ve 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren uygulanacak faaliyet bazlı tarifeler kapsamında tek terimli tek zamanlı mesken kullanıcıları için ek bedeller* hesaplamaya dahil edilmezse 1 kW elektriğin birim fiyatı meskenler için 240 kWh'a kadar 1,74 TL  ticarethaneler için bu fiyat  3,34 TL olarak belirlenmiştir.. Sanayi aboneleri için ise bu fiyat 4,63 TL'dir. Bu fiyatlar çıplak elektrik fiyatlarını yansıtmakta olup aşağıda belirtilen vergi ve fonlarla bu fiyatlar daha da artmaktadır. 1 Temmuz 2021 de mesken kullanıcısının çıplak elektrik fiyatı 40 kuruş , ticarethane için 59 kuruş, sanayi için 54 kuruştu 1 Temmuz 2021 itibariyla de bir önceki döneme bakıldığında elektrik çıplak fiyatına %435 den fazla zam gelmiştir. Daha detaylı ve güncel bilgi için 1 kW Kaç TL yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye’de yaklaşık olarak 20’den fazla elektrik dağıtım şirketi bulunmaktadır. Dağıtım şirketleri üretilen elektrik enerjisinin iletim ve dağıtımdan sorumlu firmalardır. Evler, iş yerleri ve sanayi kuruluşları gibi elektrik tüketimine ihtiyaç duyulan her noktaya elektriğin ulaşmasını sağlamaktadırlar.

Elektrik faturalarında yer alan birim fiyat elektriğin çıplak fiyatı ve dağıtım bedelinin toplamını yansıtmaktadır. Mesken için örnek verecek olursak birim fiyat bu 2 değerin toplamı olan 1,74 kuruş şeklindedir. Örneğin 375 TL gelen bir elektrik faturasında fatura okuma dönemi boyunca tüketilen enerji 255 kWh olsun. Bu rakam ile elektrik birim fiyatını çarptığımızda (200x1,74) 348 TL elektrik faturasında yazan kdv, vergi ve fonlar hariç fiyatı göstermektedir. %18 KDV ve yaklaşık %5'lik bir vergi ve fonlarla elektrik faturası 375 TL olmaktadır. 21 günlük bir okuma dönemine sahip olduğunu varsaydığımız bu fatura içinde tüketim 255kWh’i 21’e böldüğümüzde (200/21) = 9.5 kWh/gün faturada yer alan ortalama tüketim verisine ulaşılmaktadır.

*KDV, elektrik ve havagazı tüketim vergisi, dağıtım bedeli, enerji fonu, TRT payı gibi çeşitli tutarlar 

KiloWatt değerini Watt'a dönüştürmek için

Watt (W): -

Watt degerini KiloWatt'a dönüştürmek için

KiloWatt (KW): -

Enerji Krizine Avrupa Birliği'nin Çözümü
0 Enerji Krizine Avrupa Birliği'nin Çözümü
En güçlü yenilenebilir enerji kaynağı olan Güneş’e yönelime dair AB Güneş Stratejisi’ni (EU Solar Strategy) açıklandı. Bu raporun anlaşılması, Türkiye’nin aday üye ülke statüsünde de olmasından ötürü bu plan; ülkemizin “Geleceği Yakalamak“ vizyonu gereği çok önemlidir. Bu nedenle raporun detaylı incelemesinin yapılacağı yazı dizisini sizler için hazırladık. Yazı dizimizin ilk yazısında AB Güneş Stratejisi’nin ana fikirlerinden olan “Güneş Enerjisinin Yayılımını Hızlandırma” ’nın hayata geçirilmesi için alınması planlanan aksiyonları inceleyeceğiz.
Güneş Enerjisi Sistemi Kurmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
0 Güneş Enerjisi Sistemi Kurmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
Güneş enerjisine geçiş yapmak büyük bir yatırım, fakat yararları düşünüldüğünde kesinlikle buna değen bir tercih. Kim ömür boyu sürdürülebilir enerjiyi kullanmak istemez ki? Günümüzde, birçok kişi yenilenebilir enerjinin önemini fark etmektedir. Bu durum solar sistemlerin kurulmasında daha cazip finansal şartların ortaya çıkmasına sebeptir.
Güneş Panelleri Bulutlu Günlerde Çalışır Mı?
0 Güneş Panelleri Bulutlu Günlerde Çalışır Mı?
Güneş panellerinin bulutlu günlerde çalıştığını söylemek mümkündür. Fotovoltaik güneş hücreleri ışık kısmen engellendiğinde veya bulutlar tarafından yansıtıldığında da enerji üretmektedir. Ancak panellerinizin kapalı havalarda ne kadar enerji üretebileceğini saptarken ele almamız gereken birkaç şey vardır.
Elektrik Faturasını Azaltma Yöntemleri
0 Elektrik Faturasını Azaltma Yöntemleri
Enerji verimliliği, evinizde aynı kullanımları daha az enerji ile sağlamak ve dolayısıyla daha az para ödemek olarak tanımlanır. Günümüzde ise enerji verimliliği, elektrik ve suyu daha verimli kullanmak için teknolojiden faydalanmak ve sonuç olarak çevreye yardımcı olurken aylık faturalarınızı düşürmek anlamına gelmektedir.
Güneş Panelleri Gece Çalışır Mı?
0 Güneş Panelleri Gece Çalışır Mı?
Hava karanlıkken evinize güç sağlamak için sayaç ve yedek enerji kullanımı yoluyla güneş panellerinin hala yatırıma nasıl değer olduğunu gözden geçireceğiz.
Güneş Panelleri Ve Kuşlar Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
0 Güneş Panelleri Ve Kuşlar Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Kuşların ve küçük hayvanların oluklara, panellerin altına ve doğa şartlarından koruyacak herhangi bir yere yuva yapmayı sevdiklerini biliyoruz. Burada güneş panellerini, kuşları, kuşların güneş panellerinizi nasıl etkileyebileceğini ve hayatlarını ve panellerinizi kurtarmak için ne yapmanız gerektiğini inceleyeceğiz.
Yangın Ve Güneş Panelleri
0 Yangın Ve Güneş Panelleri
Güneş panelleri uygun bir şekilde kurulduğunda çok nadir yangına sebep olmaktadır. Yine de olası bir tehlike anına karşın çevrenizi, evinizi ve sevdiklerinizi korumak için kendinizi eğitmek ve güvenliğinizi garantiye almak sizin yararınıza olacaktır. Bir güneş paneli yangınının nasıl ortaya çıkabileceğine ve sisteminizin düşük risk altında kalmasını sağlamak için alabileceğiniz güvenlik önlemlerine bakalım.
Güneş Panellerı̇ Ev Sigortasını Nasıl Etkı̇ler
0 Güneş Panellerı̇ Ev Sigortasını Nasıl Etkı̇ler
Her büyük yatırımda olduğu gibi, güneş paneli sisteminizi korumak yerinde olacaktır. Peki güneş panelleriniz nasıl güvence altına alınmaktadır? Tercih edebileceğiniz güneş paneli sigortaları nelerdir? Güneş panellerinin sigortalanması hakkında daha fazla bilgi öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.
Zemine Monte Güneş Panellerı̇
0 Zemine Monte Güneş Panellerı̇
Panellerinizin estetik nedenlerle gizli kalmasını tercih ettiğiniz durumlarda yere monte güneş paneli sistemleri sizin için iyi bir alternatif olabilmektedir. Zemine monte güneş panelleri hakkındaki yazımızı inceleyebilirsiniz.